11 Ocak 2018 Perşembe

KİTRELİ KÖYÜNDE Kİ SU SORUNUNA ÇÖZÜM

NİĞDE İLİ ÇİFTLİKİLÇESİ KİTRELİ KÖYÜ VE DİVARLI BELDESİNDE Kİ SU SORUNUNA ÇÖZÜM İÇİN BAKAN EROĞLU “ÇALIŞMALAR YAPILACAK” DEDİ.
Gürer sordu, Bakan “Kitreli’ye gölet talebi yeniden incelenecek ”dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Çiftlik ilçesine bağlı Kitreli köyündeki sulama suyu sorunu nedeniyle oluşan gölet talebini içeren soru önergesine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yanıt verdi. Bakan Eroğlu, daha önce uygun görülmeyen gölet talebinin gelişen teknikler doğrultusunda yeniden inceleneceğini açıkladı.
CHP Milletvekili Gürer, Başbakan Binali Yıldırım’a yönelttiği soru önergesinde, Kitreli köyünde ciddi su sorunu yaşadığına dikkat çekerek, mevcut göletin yetersiz kaldığını ve kükürt ve alıç adı ile bilinen su kaynaklarının ise boşa aktığını ifade etti.
Kükürt ile Alıç arasındaki Alıç bölgesinde yeni bir gölete ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Ömer Fethi Gürer, “Bu bölgede gölet yapımının 2018 yılı programına alınması düşünülmekte midir?” diye sordu.
Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yanıt verdi. Bakan Eroğlu, “Kitreli Köyü gölet talebi, daha önce DSİ 4.Bölge (Konya) Müdürlüğümüz tarafından yerinde incelenmiş olup, talep edilen gölet yeri topografık ve jeolojik yönden gölet yapımına uygun görülmemiştir” dedi.
Bakan Erdoğlu, “ Ancak, günümüz şartlarında gölet yapımı ile ilgili tekniklerde meydana gelen gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda; DSİ 4.Bölge (Konya) Müdürlüğümüz gölet etüt programına alınarak detaylı olarak tekrar yerinde incelenecektir” açıklamasında bulundu.
DİVARLI’YA GÖLET İÇİN ETÜD ÇALIŞMASI YAPILIYOR
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na yönelttiği bir başka soru önergesinde ise Çiftlik ilçesine bağlı Divarlı beldesindeki yer altı ve yağmur sularının değerlendirilmesi için bir çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu.
Bakan Erdoğlu, CHP Milletvekili Gürer’in konuyla ilgili soru önergesine şu yanıtı verdi:

“DSİ 4.Bölge (Konya) Müdürlüğümüzce yerinde yapılan incelemeler neticesinde, Divarlı Kasabası'nın yaklaşık 3,5 km. kuzeyinde bulunan Killik Deresi üzerinde gölet yeri tespit edilmiş olup, ayrıntılı etüt çalışmalarının yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmiş ve bu kapsamda su ölçüm çalışmaları başlatılmıştır. Bu çalışmaların neticesine göre göletin yapılabilirliğine karar verilecektir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder