12 Ocak 2018 Cuma

CHP'LİLERDEN İLGİNÇ HAVA LİMANI PROTESTOSU 

NİĞDE CHP MİLLETVEKİLİ GÜRER YAPILMAYAN HAVA ALANINA MAKET UÇAKLA İNDİ.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ve CHP örgüt üyeleri, Niğde - Ankara Yolu üzerinde 1995 yılında temeli atılan Niğde Havaalanı sahasına üzerinde Niğde yazan uçak fotoğraflı pano yerleştirdi. Daha sonra davul zurna ile sembolik olarak uçaktan inen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer halkı selamladı.​..
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Soru önergemize Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan Meclis kürsüsünden öngörülür bir sürede yapılmayacağını açıkladı. Tepki olarak hava alanı yapılacak yere market indirdik.
Niğde’de 1996 yılında, temeli atılıp yapılmayan hava alanı için AKP her seçim döneminde yapılacak diye söz verdi. Soru önergeme Bakan Ahmet Arslan, öngörülebilen bir süreç içinde yapılmayacak dedi.
CHP İl Başkanı Erhan Adem, İlçe Başkanlarımız Kamil Davarcı, Erdal Gevrekçi, Turgay Yıldız, Sedat Kayan, Osman Okçu, Kemerhisar Belediye Başkanımız Beytullah Kirazcı, Bozköy Belediye Başkanımız Yalçın Tekeli, Azatlı Belediye Başkanımız Şahin Polat, Kadın Kolları Başkanımız Nevriye Sayın, Gençlik Kolları Başkanımız Ozan Sakarya, İl Genel Meclis Üyemiz Rasim Yılmaz, İl ve İlçe yöneticilerimiz, Kemerhisar CHP Belde Başkanı Mevlüt Salman ile uçağı hava alanı olacak alana indirdik. Boş vaatleri teşhir ettik" dedi.
Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı konuşmada, "Niğde hava alanının temeli 1996 yılında atılmıştı. İktidarda olanlar yapacağız sözünü verdiler. Cumhurbaşkanı, başbakan, ulaştırma bakanı Niğde’ye ne zaman gelse ardından Niğde hava alanı için olacak imasında bulundular.
Verdiğimiz sözlü soru önergesine Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan yanıt verirken Niğde ve Aksaray hava alanının öngörülen sürede yapılmayacağını açıkça beyan etti.
Her seçimde gelerek yapılacak diye vaatte bulunup umut vermeyin, Niğde il ve ilçe başkanlarımız, belediye başkanlarımız Niğde’ye yapılmayan hava alanını sembolik olarak sizlere sunuyorlar.
Üniversitenin, sanayinin gelişmesi için, aş ve iş olanaklarının artması için yatırımların bölgeye gelmesi için şiddetle hava alanına ihtiyaç vardır.
Trabzon ve Rize yan yana iki şehirdir. Hem Trabzo'da hem Rize de hava alanı yaptılar. Niğde’den küçük Rize’de denize dolgu yaparak hava alanı yaptılar. Niğde’ye hava alanı yapmak için illa buradan cumhurbaşkanı mı çıkması gerekir. Biz Rize ye de hava alanı yapılmasından mutluluk duyarız. Çünkü hava alanı zaruri ihtiyaçtır.
Şimdi diyorlar ki AKP şunu yaptı bunu yaptı. Evet ihtiyaç olduğu için yapılıyor. Teknoloji gelişti, talepler oldu. Hangi iktidar olsa bunları yapacaktı. Ama onların yaptıkları yalnızca ayrımcılık oldu. Niğde’de yatırımlardan mahrum kaldı.  Havaalanının Niğde’ye getirilmesini istiyoruz.
Yarın Başbakan Niğde’ye gelecek. Bş sözlere karnımız tok. Patates için teşvik vermeyecekse Niğde havalanı yapılmayacaksa var olan yüksek hızlı tren projelerinden Niğde faydalanmayacaksa Başbakan Niğde’ye gelip ne anlatacak. Niğde’ye yüksek hızlı tren gelmiyor, yalnızca hızlı tren geliyor.
Ankara’dan Aksaray’a Ulukışla’dan Adana’ya geçecek yüksek hızlı tren projesine niğdede dahil edilebilir.
Niğde’ye yüksek hızlı tren de gelmeli. Havaalanı da olmalı. Ülkemizin en köklü illerinden biri olan Niğde’de tüm yatırımları hak ediyor. Hititlerden bu yana yaşam olan tarihi, doğası, kültürel zenginlikleri ile dünyanın her yerinde yaşayan insanları ile havaalanı bu kente bir ihtiyaçtır.
Niğde il örgütünün gerçekleştirdiği havaalanı ihtiyacının gösteresi olan bu maketle birlikte bir kez daha yeniliyoruz. Niğde havaalanı istiyor. Verilen sözler mutlaka tutulmalıdır" dedi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder