22 Şubat 2018 Perşembe

GÜRER, ALTUNHİSAR İLÇESİNDE ÇARŞI PAZAR GEZDİ

Gürer: “Vatandaşın alım gücü azalıyor. Pazar’da pazarcı müşteriden çok”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Altunhisar’da ilçe pazarını gezdi. Pazarcı esnafı ve vatandaşlarla sohbet eden Ömer Fethi Gürer, insanların alım gücünün her geçen bir biraz daha azaldığını söyledi. 

Pazarcı esnafının ve vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, AKP hükümetleri içte dışta uyguladığı yanlış politikalar ile ülkeyi sorunlar yumağına çevirdiğini, reform dedikleri çok uygulamadan sonra geri döndüklerini ifade ederek devlet yönetimi ciddiyet ister yaz boz tahtasına çevirdikleri uygulamalar ve birden çok aynı konuda. Yaptıkları düzenlemeler ile ülkede herkesimi sorunlu kıldılar” dedi. Kentte köyde sorunları artan vatandaşlarımızın anlattıklarını dinledikçe mağduriyetlerin ne kadar büyüdüğünü görüyoruz diyen Ömer Fethi Gürer uygulanan yanlış tarım politikaları ile de Türkiye’yi her alanda dışa bağımlı hale getirdiğini ifade etti. 

Türkiye’nin 10-15 yıl öncesine kadar tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten ülkelerden biri olduğunu ancak son yıllarda uygulanan yanlış tarım politikaları nedeniyle üretim konusunda ciddi sorunlar yaşandığını anlatan Ömer Fethi Gürer, “Üretim için gerekli girdilerin tamamına yakını ithal ediliyor. Gübre, tohum, mazot ithal. Gıda ürünlerinin büyük bölümü yurtdışından geliyor. Bugün samanı bile ithal eden bir ülke haline geldi. Çiftçilerin bir bölümü,  artan girdi maliyetleri ve uygulanan ithalat politikası nedeniyle ürün ekmiyor. Bu durumda üretim olmuyor. Böyle olunca da köyler boşalıyor. Çiftçinin, üreticinin yaşadığı sorunlar, il ve ilçe merkezlerine kadar olumsuzluğunu beraberinde getiriyor. İnsanların alım gücü düşüyor. Çarşı esnafıyla birlikte pazarcı esnafı da bu tablodan olumsuz etkileniyor” dedi. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, vatandaşların alım gücünün düşmesindeki en büyük etkenlerden  işsizliğin etkisi yanında düşük ücretinde etkisinin olduğunu vatandaş kazancı ile geçinemez halde bulunduğunu söyledi. Gürer pazarcı esnafına işiniz nasıl diyorum. Verdikleri yanıtta pazarcı esnafı alışveriş yapandan çok daha ne anlatalım diyorlar vatandaş pazara çıkacak hal koymadılar” dedi.  
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Altunhisar İlçe Başkanı Sedat Kayan’ın da eşlik ettiği Pazar gezisinde, pazarcı esnafı ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. 
 CHP Altunhisar ilçe Başkanı Sedat Kayan ve ilçe yöneticileri de Gürer pazar ve esnaf gezisine katıldı.
​ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder