3 Şubat 2018 Cumartesi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinden Kazakistan Hamlesi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Türk Dünyası ile iş birliği konusunda büyük bir atılım gerçekleştirdi.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar başkanlığındaki bir heyet, Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi (JEMPİ), Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesinin Almatı’daki saygın düşünce kuruluşu olan Avrasya Araştırma Enstitüsü (ERI), Dünyadaki en iyi ilk 500 üniversitesi sıralamasında yer alan ve Kazakistan’ın en saygın üniversitelerinden olan Farabi Kazak Milli Üniversitesi (KAZGU)’ne başarılı bir ziyaret gerçekleştirerek önemli İşbirliği Anlaşmaları imzaladı.
21-24 Ocak 2018 tarihleri arasında Rektör Prof. Dr. Muhsir Kar başkanlığında Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bekir Çınar, Kaşgarlı Mahmut Uygur-Çin Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Vekili ve Avrasya Araştırmaları Ana Bilim Dalı Başkan Vekili Prof. Dr. Hikmet Koraş, Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatör Yardımcısı Hülya Üründü ve Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim elemanı Perizat Yertayeva’dan oluşan bir heyet, Kazakistan’da çeşitli üniversitelerle akademik iş birliği yapmak amacıyla bir ziyaret gerçekleştirdi.

Bu ziyaret çerçevesinde, daha önce de bilimsel işbirliği yapılmış olan Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi (JEMPİ) ile yapılan anlaşma yenilendi. Niğde Üniversitesinden giden heyetle Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gaukhar Aldambergenova başkanlığında fakülte dekanlarından oluşan heyetle karşılıklı görüşmeler yapıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder