24 Şubat 2018 Cumartesi

GÜRER: SON KALE OLAN ŞEKER FABRİKALARINI KAPTIRMAYACAĞIZ
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özelleştirmeye karşı başlatılan mücadele destek vermek için Bor Şeker Fabrikası’nda sendika temsilcileri ve işçilerle bir araya geldi
Gürer; “Son kale olan şeker fabrikalarını kaptırmayacağız”
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özelleştirme kapsamına alınan Bor Şeker Fabrikası’nda sendika temsilcileri ve işçilerle bir araya geldi. Özelleştirmeye karşı başlatılan mücadele destek veren Ömer Fethi Gürer AKP’nin özelleştirme mantığıyla milli olan ne varsa hepsinin canına okuduğunu belirtti, Gürer “Son kale şeker fabrikalarımız, bu kaleyi kaptırmayacağız. Şeker fabrikalarının kapatılmasına izin vermeyeceğiz” dedi. 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, özelleştirme kapsamına alınan 14 şeker fabrikası arasında yer alan Bor Şeker Fabrikası’nda, sendika temsilcileri ve İşçilerde görüştükten sonra, Türk-İş Bölge Temsilcisi ve Şeker-İş Şube Başkanı Celal Tuğrul ile birlikte basın açıklaması yaptı. 
ŞEKERPANCARI STRATEJİK BİR ÜRÜN 
Fabrikanın özelleştirilme adı altında kapatılmasına karşı Şeker –İş Sendikası ve fabrika çalışanlarının mücadelesine destek verdiklerini belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Şekerpancarı stratejik bir üründür. Çiftçi, esnaf, işçi, şoför, nakliyeci, besici bu üründen ekmek yiyor. Türkiye’de özelleştirme mantığıyla milli olan ne varsa hepsinin canına okudular. Lafa geldi mi milli ve yerliyiz diye söylüyorlar ama bugün yediğimiz, içtiğimiz giydiğimiz her şey ithale dayalı” dedi.
Türk-İş Niğde İl Temsilcisi ve Şeker-İş Sendikası Şube Başkanı Celal Tuğrul da, mücadelelerine destek veren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e fabrika çalışanları adına teşekkür etti. Şeker fabrikalarının daha önce de özelleştirilmeye çalışıldığını ve her defasında mahkeme kararıyla bu yanlıştan dönüldüğünü anımsatan Celal Tuğrul, “Şeker fabrikalarını vatan saydık, milli değer saydık, Mücadelemizde hep haklı çıktık” dedi. 
Özelleştirmenin ne ülkemize, ne de yöremize hiçbir katkısının olmayacağını anlatan Celal Tuğrul, “Özelleştirmeden elde edilecek gelir, özelleştirilmeyen diğer 10 fabrika için harcanacak” dedi. 
DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİ ZİYARET
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Bor Ziraat Odası toplantı salonunda 42 bin üyeli Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Orhan Baykal, Şeker İş Şube Başkanı  ve Ziraat Odası Başkanı Nurettin Eriş ile Bor’da  Marangozlar Odası, Gıda Maddeleri Odası, Terziler Odası, Bakkallar Odası, Kahveciler Odası, Demirciler Odası Başkanları, Köy dernek başkan yöneticilerinin  yer aldığı toplantıda yaşanan süreci değerlendirdi. Pancar Ekicileri Kooperatifi  Başkanı Orhan Baykal Özelleştirme sürecine neden karşı olduklarını anlattı. Tüm Oda Başkanları da Fabrika satışına karşı çıktı.
​ 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder