Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Aralık 2017
Ticari süt işletmelerince Aralık ayında 812 bin 46 ton inek sütü toplandı
Toplanan inek sütü miktarı Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %10 arttı.
Aralık ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 158 bin 689 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %12,6 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 57 bin 695 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %6,5 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 359 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %37,4 arttı.
Yoğurt üretimi 93 bin 559 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %3,5 arttı. Ayran üretimi ise 56 bin 603 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %5,8 artış gösterdi.
Aralık ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,3 olarak tespit edildi.
Aralık ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 158 bin 689 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %12,6 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 57 bin 695 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %6,5 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 359 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %37,4 arttı.
Yoğurt üretimi 93 bin 559 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %3,5 arttı. Ayran üretimi ise 56 bin 603 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %5,8 artış gösterdi.
Aralık ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,3 olarak tespit edildi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder