24 Şubat 2018 Cumartesi

MEHMETÇİĞE DUA

Ömer Halisdemir Meydanı’nda düzenlenen programa Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Jandarma Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, AK Parti Niğde İl Başkanı Mahmut Peşin, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna, AK Parti Niğde Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Temur, meclis üyeleri, kurum müdürleri, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan Belediye Başkanı Rifat Özkan; “Afrin’de ki çarpışan Mehmetçiğimizi ve tüm şehitlerimizi anmak kahraman Mehmetçiğimize dua etmek toplandık. Özellikle son günlerde Afrin çıkarmasında can veren tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle, hürmetle anıyorum. Ruhları şad olsun makamları cennet olsun inşallah. Tüm gazilerimize acil şifalar diliyorum. Hayırlı uzun ömürler diliyorum. Önce kendi ülkemizin güvenliği için can siperhane çarpışan Mehmetçiğimiz var. Biraz daha genelleştirdiğimiz zaman hepimizin de bildiği gibi bu çetelerin arkasında dünyayı istediği gibi parsellemek isteyen 20. Yüzyılda da bunu yapmış olan bir güruh var, emperyalist fikirler var. Bu bölgeye yeniden sömürü düzeni kurmak isteyen, haritaları da buna göre ayarlamak isteyen bir emperyalist güruh var biliyorsunuz. Bunlar 20. Yüzyılın başlarında böyle yaptılar. Bu toprakları bizden hasta adam Osmanlı diye masa başından kopardılar. Biliyorsunuz bu toprakları aynı zamanda kanton devletçikler gibi kurdular. Kendi maşaları gibi de kukla diktatörler getirdiler” dedi.

Protokol üyelerinin, belediye personelinin ve vatandaşların katılımıyla dualar edildi, kurbanlar kesildi. Kesilen kurbanlar Tarım Açık Cezaevi mezbahanesinde hazırlanarak Afrin’e gönderilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder