1 Şubat 2018 Perşembe

İMAM HATİP OKULLARI PLATFORMU KOORDİNASYON TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Sivil Toplum Kuruluşları İmam Hatip Okulları Platformu Niğde İl Koordinasyonu Vali Yılmaz Şimşek’in katılımı ile gerçekleştirildi.
Niğde Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya Vali Yılmaz Şimşek, Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, AKDENİZ-PA Komisyon Başkanı AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar, İmam Hatip Okulları Platformu İl Koordinatörü AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, İlgili Kurum Müdürleri ve STK Temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Yılmaz Şimşek eğitimin önemine ve çocukların yetiştirilmesindeki etkenlerin geleceğe yansıyacak olumlu etkilerine değinerek; “Şüphesiz ki; Bir milletin istikbalini emanet edeceği genç nesillerin iyi yetişmesi o milletin yaşama garantisidir. Bu nedenle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın milli ve manevi değerler doğrultusunda yetiştirilmesi büyük bir öneme sahiptir” dedi.
“İnsanlık adına, ülkemizin birliği ve dirliği için en az ilmi bilgiler kadar, İslam dinini ve bunun gereği olarak güzel ahlakı, gelecek nesillere aktarmalıyız” diye sözlerine devam eden Vali Yılmaz Şimşek, “Bu görev önce anne ve babalarımıza daha sonra da çocuklarımızı eğiten öğretmenlerimize düşmektedir. Ben, İmam Hatip okullarımızın, bu konuda üzerlerine düşeni layıkıyla yaptığından eminim.
Son yıllardaki istatistiklere bakıldığında da bu alenen görünmektedir. Çocuklarımız ve ailelerinin tercih sıralamasında İmam hatip okullarının ilk sırada yer almaları imam hatip okullarının başarısından kaynaklıdır.
Yine Devletimiz ve Hükümetimiz, imam hatip okullarımızın daha çok gelişmesi, fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve eğitim çıtasının daha fazla yükselmesi için projeler ve çalışmalar yürütmektedir. Bizler de ilimizde mevcut olan okullarımızın ileri seviyelere çıkabilmesi için çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz.
İmam Hatipler noktasında sizlerin gönüllülük esasıyla bir araya gelerek oluşturduğunuz bu platformun ilimiz Niğde’ye ve çocuklarımızın eğitimine güzel şeyler katacağını düşünüyorum. Okullarımızın niceliklerinin ve niteliklerinin artırılması konusundaki toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ilgili STK’ların sunumlarının gösterildiği toplantı, katılımcıların talep önerilerini bildirmesi ile devam etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder