8 Şubat 2018 Perşembe

TÜRKİYE'DE 49 BİN 583 KAPICI VAR

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in, apartman görevlilerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdığı soru önergesine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yanıt verdi. Bakan Sarıeroğlu, Türkiye genelindeki kapıcı sayısı 49 bin 583 olarak açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önergesinde Türkiye genelindeki kapıcı sayısı, iş sözleşmesiyle çalışan kapıcı sayısı ve son 2 yılda işten çıkarılanların sayısının açıklanmasını istedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, CHP Milletvekili Gürer’in sorularından sadece Türkiye genelindeki kapıcı sayısına yanıt verdi. Bakan Eroğlu, 2017 yılının Eylül ayı itibariyle Türkiye genelindeki kapıcı sayısının 49 bin 583 olduğunu bildirdi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 20 milyondan fazla konutun olduğu ülkemizde, Bakan Sarıeroğlu tarafından açıklanan apartman görevlisi sayısının, gerçek rakamın çok altında olabileceğini belirterek, “Yüzbinlerce apartmanın olduğu ülkemizde kapıcı sayısının resmi rakamlarla 50 binden bile az olması düşündürücüdür. Güvencesiz çalıştırılma ülkemizde giderek yaygınlaşmaktadır. Bu süreç emekçilerin haklarını bilseler de iş bulabilme sorunu ile doğrudan ilgilidir. İşini kaybetmek istemeyen günlük yaşamını sürdürebilmek için çalıştıranlara boyun eğmek zorunda kalmaktadır. Bu sürecin sonucunda ise toplumun tüm kesimlerini olumsuz etkiyebilecek sorunların oluşması olağandır. Kapıcı olarak tanımlanan hizmet görevlilerinin sorunlarına hükümetin duyarlı olması ve çözüm getirmesi şarttır. Bakan sorumuza yine yetersiz yanıt vermiş ve işten çıkarılan sayısını açıklamaktan kaçınmıştır. SGK kayıtlarında bu rakamın belirlenebilmesi olasıdır. İşsiz kalanlar yanında SGK kapsamanın da olmayanların varlığı düşündürücüdür” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder