5 Şubat 2018 Pazartesi

NİĞDE’NİN ONUR GÜNÜ, TÖRENLE KUTLANDI
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 84’üncü yıl dönümü Niğde cumhuriyet meydanında düzenlenen törenle kutlandı.
Törene, Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Adalet ve Komisyon Başkanı Osman Soydal, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Kurum Müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Vali Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Rifat Özkan ile Siyasi Parti ve STK’ların Atatürk Anıtına Çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması devam etti.
Günün anlam ve önemine değinen konuşmayı Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan’ın yaptığı tören, öğrencilerin şiir okuması ile son buldu.
Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenin ardından İl Kültür Merkezinde Niğde’nin tarihi fotoğraflarından oluşan serginin açılışı yapıldı.
Açılış öncesi konuşan Vali Yılmaz Şimşek, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilimizi şereflendirdiği, gururlandırdığı bu anlamlı günü ona yakışır bir şekilde kutluyoruz. Tüm Niğdeli vatandaşlarımızın 5 Şubat Onur Gününü kutluyorum" dedi.

 Açılışın ardından Vali Yılmaz Şimşek, 5 Şubat Niğde’nin onur günü münasebeti ile şeref defterini imzaladı.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder