8 Şubat 2018 Perşembe

Niğde’ de İş Kazalarına Karşı OSGB’ lerle Bir Araya Geldi

Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü toplantı salonunda Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri ile iş kazalarına yönelik toplantı gerçekleştirildi. SGK İl Müdürü Mustafa Aydoğdu ve İŞKUR İl Müdürü Ali Bingül başkanlığında gerçekleşen toplantıya OSGB’ lerde görev yapan iş sağlığı ve güvenliği uzmanları ve Kurumların personelleri katıldı.
Niğde’ de yaşanan iş kazalarını sıfıra indirgemek için SGK ve İŞKUR 2018 yılı için yol haritası çizmişti. Çizilen yol haritasında Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri ile toplantı gerçekleştirileceği kararı alınmıştı.
Yapılan toplantıda Niğde’ de yaşanan iş kazalarını en aza indirmek hatta sıfırlamak için neler yapılabileceği ile ilgili istişarelerde bulunuldu. OSGB’ lerin sahada karşılaştıkları sorunlar üzerinde duruldu ve bu sorunlara çözüm bulunmaya çalışıldı.
SGK İl Müdürü Aydoğdu; Niğde’ de 2017 yılında yaşanan ölümlü iş kazaları sayısının oldukça fazla olduğuna dikkat çekerek, OSGB’ ler ile birlikte hareket edersek bu oranın 2018 yılı için aşağılara çekilebileceğini belirtti.
İŞKUR İl Müdürü Ali Bingül; sahalarda aktif olarak görev yapan OSGB’ lerimizle yaptığımız bu toplantı ve birlikte yapacağımız işlerle inanıyorum ki 2018 yılında ölümlü iş kazalarının en aza indirileceğini söyledi.

Ayrıca toplantıda ileri bir tarihte çok tehlikeli ve tehlikeli sektörlerde faaliyet gösteren işverenlerle bir araya gelineceği ve işverenlere iş kazalarına karşı nasıl önlem alınacağı konusunda bilgiler verileceği dile getirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder