13 Şubat 2017 Pazartesi

Çizgi film kahramanlarıyla çocuklara balığı sevdirecekler



Ev hanımlarının menüsüne balığı sokacaklar


Türk su ürünleri sektörü, 2000 yılı sonrasında ihracatta yakaladığı başarıyı iç tüketimde de yakalamak için iç piyasada tüketimi arttırmak için güç birliği yapacak. Sektör temsilcilerinden, çizgi film karakteri Temel Reis'in çocuklara ıspanağı sevdirdiği gibi, bir çizgi film karakterleriyle çocuklara balığı sevdirme önerisi geldi.
"Haftada iki gün balık yaşam boyu sağlık" sloganıyla Türkiye'deki iç tüketimi 7-8 kg. seviyelerinden 15 kg.'a çıkarmayı amaçladıklarını anlatan Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan, önümüzdeki süreçte iç tüketimi arttırmak için iç piyasaya yoğunlaşacaklarını kaydetti.
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği tarafından Çeşme Sheration Oteli'nde düzenlenen “Su Ürünleri Sektör Değerlendirme Toplantısı” sektörün tüm taraflarını bir araya getirdi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tüketimi arttırmaya destek olsun
2003 yılı sonrasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Türkiye'de su ürünleri üretimini arttırmak için üretime 1 milyar lira destek verdiğini, bu desteklerin Avrupa'da soruşturmaya konu olması üzerine levrek ve çipurada üretime verilen desteğin kaldırıldığını hatırlatan Kızıltan, "Su ürünleri sektöründe arz talebi geçmiş durumda. Üretimde sorunumuz yok. Sorun tüketimi arttırmada. Bundan sonraki süreçte bakanlıktan beklentimiz tüketimi arttıracak politikalara destek vermesi" diye konuştu.
Ev hanımları evde balık pişirecek
Ev hanımlarının evde yaptıkları yemeklerde balık yapmaktan çekindiklerini, balığın restoranlarda tüketildiğini savunan Kızıltan, ev hanımlarının menülerine balığı alması ile ilgili de çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.
Sektör tek çatı altında toplansın
Toplantıda söz alan sektör temsilcileri, sektörün tüm taraflarının yer aldığı merkezi yapı kurulmasını, bu merkezi yapının oluşturacağı stratejik eylem planına göre iç piyasada tüketimi arttıracak politikaların belirlenmesini ve hayata geçirilmesini istediler. Bu öneri sektör temsilcilerince benimsendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder