25 Şubat 2017 Cumartesi

GÜRER, “SENDİKALAR YASASI DEĞİŞTİRİLMELİ.”

CHP MİLLETVEKİLİ GÜRER SENDİKALARI ZİYARET ETTİ.
              

CHP Niğde Milletvekili KİT Komisyon üyesi ve CHP Emek Büroları Merkez Yöneticilerinden Ömer Fethi Gürer İl ve İlçe Örgüt Başkanları ve yöneticileri ile TÜRK İŞ, Belediye İş, Memur Sen, Sağlık Sen, Kamu Sen,  Bölge Temsilcisi ve Sendika Şube Başkan ve temsilcileri, KESK,  Eğitim Sen ile İnşaat Mühendisleri Odası Niğde temsilciliğini ziyaret ettiler. 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer başkan ve temsilcilerden sendikal sorunları dinledi. Gürer sendikaların çalışanlar için önemli örgütlenme alanı olduğunu belirterek “ILO standartlarında emeğin karşılığını alabildiği  çağdaş bir sendikalar yasasına ihtiyacımız var,  çalışanların ortak sorunlarının aşılabilmesi için ortak davranış sergilenebilmeli, kurumsal farklı düşünceler olabilir ama esas sorun emekçiler ise ortak sorunlarda ortak çalışmalar yapılabilir, 11 milyon sigortalı kayıt dışı, yirmi milyona yaklaşıyor, sendika üyesi ne kadar 1.5 milyon ama grevli sözleşme yapabileni   700 binlerde. böyle bir çalışma düzeni olabilirmi emekçilerin sorunları artıyor mücadele etmemize rağmen Emek karşıtı yasalar çıkıyor, 
Anayasa referandumu var halk Cumhurbaşkanını Cumhurbaşkanı her şeyi seçecek, Cumhurbaşkanı  çalışma saatinden kıdem tazminatına kadar karar alma yetkisine sahip olacak. Çalışanın sorunları, esnaf, çiftçi, engelli, emekli sorunları, OHAL savaş hali Terör ile Anayasa değişikliğine giden dünyada tek örnek olacağız her yurttaş 18 maddeyi mutlaka okusun vicdanları ile oy versin” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder