28 Şubat 2017 Salı

Haça Dağı Kış Zirve Tırmanışı

İskender Iğdır Ağrı Dağı Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği'nin organizasyonuyla Türkiye'nin farklı illerinden bir araya gelen dağcılar, Azerbaycan'a bağlı Nahçivan Özerk Cumhuriyeti'nin Çulfa şehrinde bulunan Haça Dağı'na (İlandağ), zorlu kış şartlarına rağmen zirveye tırmanarak Türkiye ve Azerbaycan bayrağı açtı.
Iğdır, Ağrı-Doğubayazıt, İzmir, Bursa, Ankara, Erzurum, İstanbul, Adana ve Manisa'dan gelen dağcılar, 23 Şubat 2017 Perşembe günü buluşup ertesi gün sabah saatlerinde Dilucu Sınır Kapısı'ndan geçerek Nahçivan merkezine ulaştı.
Tırmanışa başlayan 26 dağcıdan 17'si, 25 Şubat 2017 Cumartesi günü sabah saatlerinde, yer yer kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı, hava sıcaklığının ise sıfırın altında -10 / -15 dereceye kadar düştüğü bölgede 7.5 saat süren tırmanış sonrası dağın zirvesine ulaştıktan sonra Türkiye ve Azerbaycan bayrakları açarak 26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'da can veren Hocalı Şehitleri'ni andı.
4 saatlik inişten sonra, Haça Dağı'nın eteğinde bulunan Gal köyüne varılarak faaliyet problemsiz bir şekilde tamamlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder