25 Şubat 2017 Cumartesi

Niğde'de İstihdam Seferberliği Toplantısı
Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında uygulanmaya başlanılan “İstihdama Destek” Toplantısı Vali Ertan PEYNİRCİOĞLU Başkanlığında yapıldı.
Toplantıya Vali Ertan PEYNİRCİOĞLU’nun yanı sıra Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket KATIRCIOĞLU ve Ticaret Borsası meclis üyeleri katıldı.
Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantının açılışında konuşan Vali Ertan PEYNİRCİOĞLU, “TOBB Ekonomi Şurası’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından startı verilen ve daha sonra 9 Şubat tarihli Resmi Gazete yayınlanan 687 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK ) ile mevzuatı şekillenen İstihdam Seferberliği ile ilgili birinci elden ilgili kurum temsilcileri ile birlikte sizleri bilgilendirmek amacıyla böyle bir toplantıyı tertip etmiş olduk. Konu ile ilgili olarak hem TSO Başkanımız Şevket Bey, hem de SGK ve İŞKUR Müdürlerimiz mevzuat ile ilgili teknik bilgiyi sizlere aktaracak. Hem ülke ekonomisi olarak, hem de firma düzeyinde büyüyebilmek için daha fazla üretmek ve daha fazla istihdam sağlamak lazım. Üretimin en önemli unsurlarından birisi şüphesiz istihdamdır. İstihdam oranı arttıkça, üretim arttıkça piyasaya daha fazla para girişi olacaktır. Piyasaya giren o para, ekonomiyi daha fazla canlandıracak ve daha fazla büyütecektir. Dolayısıyla üretimin en önemli iki unsuru biri hammadde ise diğeri işgücü, istihdamdır. Biz bugün işin istihdam boyutunu konuşacağız. Niğde olarak el birliği ile bunların en iyisini yapmanın gayreti içerisinde olacağız.” dedi.
SGK İl Müdürü Mustafa AYDOĞDU ise konuşmasında; “Bizlere düşen görevin İstihdam Seferberliğini tam anlamıyla özel sektöre anlatmak yeter ki siz istihdam teşviklerinden faydalanmak istediğinizi bir şekilde bize iletin” şeklinde konuştu.
Toplantı; SGK İl Müdürü Mustafa AYDOĞDU’nun ve İŞKUR İl Müdürü Ali BİNGÜL’ün katılımcılara yaptığı detaylı bilgilendirmenin ardından soru-cevaplar ile sona erdi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder