22 Şubat 2017 Çarşamba

NİĞDE TARIMI İÇİN 2017 PROJE YILI OLACAK

     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Asım BAŞ yaptığı açıklamada; "İl Müdürlüğü olarak yürütmekte olduğumuz birçok proje bulunmaktadır. Bunların birçoğu Bakanlığımız tarafından desteklenmektedir. Bizler Bakanlığımız tarafından desteklenen ve uygulanan bu projelerin yanı sıra farklı kaynakları kullanarak (KOP, AHİKA, SODES, vb.) yeni projeler uyguladıklarını" belirterek "2017 yılının proje yılı olmasını sağlamaya çalışacaklarını" söyledi.
İl Müdürü Asım BAŞ "2017 yılı içerisinde uygulayacağımız ve Niğde'mizi bölge illerimiz arasında ilk sıraya çıkaracak projelerden bazıları şunlardır"
1-      Projenin Adı ve Amacı : Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen "İyi Tarımla Doğru Yarınlara" adlı projemiz kapsamında İl ve İlçe Müdürlüğümüz teknik elamanlarına İyi Tarım Uygulamaları ile ilgili eğitim verilerek, Türkiye genelinde 11. Sırada yer alan ilimizin ilk 5 içerisin de yer alması için gayret göstereceğiz.  2-      Projenin Adı ve Amacı: KOP idaresince desteklenen "Çilek Üretiminin Yaygınlaştırılması ve Yayımı Projesi" kapsamında Niğde merkez ilçe ile birlikte Altunhisar, Bor, Çamardı, Ulukışla ve Çiftlik ilçe köy ve kasabalarında , il merkezinden sanayisi gelişmiş olan illere göç eden veya göç etme riski taşıyan, düzenli gelir getirici iş imkanı bulunmayan çiftçilerimiz için yaklaşık 200 dekar kapama çilek bahçeleri tesis edilecektir. Bu projemiz kapsamında tesis masraflarının %80'i KOP idaresince desteklenecek ve %20 lik kısım ise çiftçi katkısı olarak gerçekleşecektir. Bu projemiz için KOP Başkanlığınca 600.000,00 TL bütçe Müdürlüğümüzün kullanımına tahsis edilmiştir.
3-      Projenin Adı ve Amacı: KOP İdaresince desteklenen; "Özgür Tavuklardan, Sofralarınıza Gelen Lezzet" adlı projemiz kapsamında Çamardı İlçemiz köy ve kasabalarında ikamet etmekte olan 15 çiftçimiz için kişi başı 250 adet olmak üzere toplamda 3750 adet ataks cinsi yumurta tavuğu verilecektir. Ayrıca her bir vatandaşımız için 250 adet tavuk kapasiteli yalıtımlı kümesler yapılarak 1'er dekarlık alanlar telle çevrilecek ve üst kısımları file ile kapatılacaktır. Bu projemiz için KOP Başkanlığınca 200.000,00 TL bütçe Müdürlüğümüzün kullanımına tahsis edilmiştir.”dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder