OKUL KANTİNLERİ VE YEMEKHANELERİNE DENETİMLER
Niğde İl Tarım Müdürlüğü Kontrol Görevlileri tarafından
2016-2017 Eğitim Öğretim yılının ikinci döneminin açılması, okullarımızda Okul
Sütü ve Kuru Üzüm dağıtımı programlarının başlaması nedeniyle okul kantin ve
yemekhanelerine yönelik denetim ve kontroller daha da yoğunlaşarak devam
etmektedir.
İl Müdürlüğünce titizlikle yürütülen ve öğrencilerin
sağlıklı gıdaları tüketmeleri için, Veteriner Hekim ve Gıda Mühendislerinden
oluşan gıda kontrol görevlilerince okul kantinlerinin genel hijyen, personel
hijyeni, ekipman hijyeni, kullanılan gıda bileşenlerinin uygunluğu ve muhafaza
şartları, ürünlerin son tüketim tarihleri, çalışanların hijyen belgelerinin
kontrol edileceği belirtildi..
Ayrıca kantin personelleri ve okul idarecileri açıkta
satılan ambalajsız, etiketsiz, son
tüketim tarihi olmayan gıdaların kesinlikle satılmaması konularında
bilgilendirileceği söylendi.
Rutin olarak gerçekleştirilen denetimleri okulların
açılmasıyla birlikte daha da yoğunlaştırdıklarını belirten Niğde İl Gıda, Tarım
ve Hayvancılık Müdürü Asım BAŞ;
öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi için okul kantin
ve yemekhanelerinin denetiminin büyük önem taşıdığını ve ayrıca satın alınan
gıdalarla ilgili herhangi bir şikâyeti olan öğrencilerimizin Alo 174 Gıda
Hattını arayarak ihbarda bulunabileceğini belirtti.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder