25 Şubat 2017 Cumartesi


NİĞDE’DE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİ TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlatılan ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ konusu ile ilgili olarak Niğde’de bulunan sanayici- işadamları Vali Ertan Peynircioğlu Başkanlığında bir araya geldi.
 Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Ayduğan, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Emin Beşer, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası Meclis Üyeleri ve Yönetim Kurul Üyeleri, SGK İl Müdürü Mustafa Aydoğdu, İŞ-KUR İl Müdür V. Ali Bingül ile İşadamları katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Peynircioğlu; “ Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de istihdam sorunu bulunmaktadır. Fakat ülkemiz pek çok ciddi krizden zarar görmeden çıkmayı başardı. Son zamanlarda yaşanan olaylar yalnızca ekonomik kriz değil; ülkemizi hem siyasi yönden hem de milli birlik ve beraberlik yönünden zor duruma düşürmek isteyen iç ve dış güçler var. İçerdeki hainleri hepimiz 15 Temmuz günü gördük. Kendi insanına kurşun sıkacak kadar, Milletin Meclisini bombalayacak kadar alçaldılar. Bu alçakların hizmet hareketi adı altında dini kullanarak hangi yabancı güçlere hizmet ettiğini hep birlikte görmüş olduk. Netice itibarıyla üzülerek ifade etmek zorundayım ki, halen aklını kiraya vermiş bazı kişiler bu olayları görmemek için direniyorlar.
Bu iç ve dış güçler ülkemizi sadece ekonomik yönden değil; siyasi yönden de zora sokmak için çeşitli gayretler içerisindeler. Bunların etkileri ise tabi ki ekonomiye de yansımaktadır.
Devletimiz bunun farkında olduğu için Sayın Cumhurbaşkanımız istihdamı artırmak için milli seferberlik başlattı. Bizlere düşen görev ise istihdamı artırıcı tüm tedbirleri uygulayarak vatandaşlarımıza katkı sağlamaktır.
Burada en önemli görev ise işadamlarımıza düşmektedir. Evet, devletimiz fedakârlık yapıyor ama esas bu işi yapacak olanlar siz işadamlarıdır. Ticaret ve Sanayi Odamız ve Ticaret Borsamız bu anlamda lokomotif görevi görecektir. Görmekteyim ki gerek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız, gerekse Ticaret Borsası Başkanımız bu görevi üstlenerek ellerinden gelen gayreti göstermektedirler. Kendilerine bu gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnşallah hep birlikte ülke olarak istihdam açısından sıkıntılı olan bu günleri de atlatacağız.” dedi.
Devletin işadamlarına istihdam açısından büyük kolaylıklar sağladığını belirten Vali Peynircioğlu;  “işbaşı eğitimleri, SGK pirimleri, vergiler ve ücretler anlamında Devletimiz ve Hükümetimiz, istihdamın arttırılmasına yönelik pek çok kolaylıklar sağlamaktadır. Bundan sonrada bu kolaylıklar oluşturulmaya, vatandaşlarımızın, milletimizin ve işadamlarımızın hizmetine sunulmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.
İstihdamın önemine vurgu yaptığı konuşmasına devam eden Vali Peynircioğlu, Mart ayı içerisinde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında Niğde’de 1000 kişinin istihdam edileceğinin altını çizerek; “Martta Başlaması planlanan TYÇP kapsamında ilimizde bin kişi istihdam edilecek. İlgili kurumlar çalışmalarına başladılar.” dedi.

Toplantı, işadamlarının ‘İstihdamda Milli Seferberlik’ programı hakkındaki yönelttiği sorularını ilgili Kurum Müdürlerinin yanıtlamasıyla devam etti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder