Süt ve Süt Ürünleri Üretimi, Aralık 2016
Ticari süt işletmelerince Aralık ayında 737 bin 789 ton inek sütü toplandı
Toplanan inek sütü miktarı Aralık ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %1,2 arttı.
Aralık ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 140 bin 890 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %8,8 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 54 bin 163 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %6,2 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 261 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %22,4 azaldı.
Yoğurt üretimi 90 bin 403 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %1,7 arttı. Ayran üretimi ise 53 bin 513 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %3,1 artış gösterdi.
Aralık ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,3 olarak tespit edildi.
Aralık ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 140 bin 890 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre %8,8 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 54 bin 163 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %6,2 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 261 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %22,4 azaldı.
Yoğurt üretimi 90 bin 403 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %1,7 arttı. Ayran üretimi ise 53 bin 513 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre %3,1 artış gösterdi.
Aralık ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,5, protein oranı ise ortalama %3,3 olarak tespit edildi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder