24 Aralık 2016 Cumartesi

  İL TARIM MÜDÜRLÜĞÜNDEN PROJELER , KOP DAN DESTEK DEVAM EDİYOR

           Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü proje birimince hazırlanan ve KOP Kırsalı oluşturmak amacıyla 2016 yılında uygulanan "Kırsal Dezavantajlı Alanlarda Kalkınma Programı" kapsamında kabul edilen "Çilek Üretiminin Yaygınlaştırılması ve Yayımı Projesi" ile ilgili olarak KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile İl Tarım Müdürlüğü  arasında protokol imzalandı.
            İl Tarım Müdür V. Asım BAŞ yaptığı açıklamada; "Niğde İl Tarım Müdür Vekili olarak göreve başlayalı henüz iki hafta olmasına rağmen "Özgür Tavuklardan Sofralarınıza Gelen Lezzet" ve  "Çilek Üretiminin Yaygınlaştırılması ve Yayımı Projesi"olmak üzere 2 proje için KOP İdaresi ile protokol imzaladıklarını" belirterek "bu projeler kapsamında çiftçi katkıları ile birlikte yaklaşık 1.000.000 TL lik proje uygulayacaklarını ve uygulanacak olan Çilek Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi ile çileğin Niğde ilinde marka haline getirileceğini, 2017 yılında da İl Tarım Müdürlüğü olarak projelerinin devam edeceğini" söyledi.
            Projenin hazırlanması ve yürütülmesinden sorumlu Proje Koordinatörü Mühendis Suat ELLİ ise yaptığı açıklamada; "Çilek Üretiminin Yaygınlaştırılması ve Yayımı Projesi ile ilgili olarak KOP İdaresinden ilimize ayrılan ödenek çerçevesinde ilimizin uygun bulunan yaklaşık 200 dekarlık bir alanine da kapama çilek bahçesi tesisleri kurulacağını" belirtti.
            İl Tarım Müdür V. Asım BAŞ " Uygulamakta olduğumuz ve uygulayacağımız projelere maddi ve manevi destek sağlayan KOP İdaresi Başkanlığına ve Müdürlüğümüz proje ekibi elamanları Suat ELLİ ve Aslı ALPER'e teşekkür ederken, uyguladığımız ve bundan sonra da uygulamaya devam edeceğimiz projelerin başta ilimiz çiftçisine ve ülkemiz tarımına hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder