5 Şubat 2016 Cuma

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal


  Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 82. yıl dönümü törenlerle kutlandı.
Atatürk’ün 5 Şubat 1934 günü trenle geldiği Niğde Gar´ı önünde 09.30’da toplanan Niğde Protokolü, lise ve dengi okullardan gelen öğrenci grubu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, sporcular, Genel Kurmay Başkanlığı Mehteran Takımı ve çok sayıda Vatandaş kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü.
Törene Niğde Valisi Necmettin Kılıç, Niğde Protokolü, Öğretmenler, Öğrenciler ve çok sayıda Vatandaş katıldı.Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan tören, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam etti. Törende Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından Atatürk’ün Niğde’ye gelişi etkinlikleri kapsamında düzenlenen satranç turnuvasında dereceye giren sporculara ödülleri verildi.
Sonrasında; 5 Şubat Niğde’nin onur günü dolayısıyla Kültür Merkezinde açılan Şeref Defterini Vali Necmeddin Kılıç, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jan. Albay İbrahim Taşkın ile Belediye Başkanı Faruk Akdoğan imzaladı.
Valilik İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Gazeteciler Cemiyeti, Gazeteciler Birliği, Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından müştereken düzenlenen “Atatürk Kitapları ve Basında Niğde Sergisi”  protokol tarafından açıldı.

1 yorum:

  1. Mehteran Konseri gerçekten çok iyi idi. Bu gibi etkinliklerin çoğalmasını isteriz

    YanıtlaSil