14 Şubat 2016 Pazar

9 ŞUBAT DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜNDE MÜEZZİN KAYYIMA BAŞARI BELGESİ VERİLDİ
   
               9 Şubat Dünya Sigarayı  Bırakma  Gününde Bor  İlçesi  Sokullu  Mehmet  Paşa Camii Müezzin  Kayyımı Yusuf YÜKSEL’e  camii cemaati  ve  toplumun  çeşitli kesimlerinden toplam 122 vatandaşa sigarayı bıraktırması nedeniyle İlçe Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK tarafından başarı belgesi verildi.
Bor İlçe Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK “sigara bağımlılığıyla mücadele konusunda herkese  büyük görevler düşmektedir. Evde eşler ve çocuklar, işyerinde mesai arkadaşları sigara bağımlılarını ikna ederek sigarayı bırakmalarında onlara yardımcı olabilirler. Sadece asli görevi ile yetinmeyip 122 kişinin sigarayı bırakmasında yardımcı olan Müezzin Kayyım Yusuf YÜKSEL önemli bir sosyal sorumluluk üstlenmiştir. Kendisine bu örnek çalışmasından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.           

       Bor İlçesi Sokullu Mehmet Paşa Camii Müezzin Kayyımı Yusuf YÜKSEL, yıllardan beri bu konuda çalışma yürüttüğünü, sigarayı bıraktırma konusunda içerisinde sağlık, sosyal ve dini bakımdan sigaranın zararlarını anlatan bir takım bilgi ve resimlerin bulunduğu bir dosya hazırlayarak  yaklaşık 500 kişi ile birebir görüştüğünü, bunlardan  122 kişiye sigarayı bıraktırabildiğini ifade ederek böyle bir çalışmanın İlçe Kaymakamı  tarafından fark edilerek  başarı belgesi ile ödüllendirilmesinden dolayı memnuniyetini dile getirmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder