27 Şubat 2016 Cumartesi


 ÖMER FETHİ GÜRER “ESNAFLARIMIZIN HER SORUNU İLE İLGİLENDİK İLGİLENECEĞİZ”

                Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Terziler Odası Başkanı Alim Yeşil, Elektrikçiler Odası Başkanı Ümit Yörükoğlu,Kasaplar Odası Başkanı Murat Yenel, Ayakkabıcılar Odası Başkanı  Mehmet Tayfur, Berberler Odası Başkanı  Ahmet Sinan Bircan, Sobacılar Odası Başkanı  Musa Çoşkun, Demirciler Odası Başkan Vekili Mustafa Yıldız, Ayakkabıcılar Odası Başkan Vekili Ramazan Aktaş ile esnafların sorunlarını görüşmek ve Meclis toplantılarını anlatmak  için bir araya geldi. CHP Merkez  İlçe Başkanı Kamil Davarcı, İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yıldırım, Milletvekili Danışmanı H. Mustafa Çopur’un katıldığı görüşmede esnaf sorunları  konuşuldu.
Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  esnaflara  verilen 30 bin lira kredinin  üç kefil ve ipotek ile borçsuz olan esnafa verildiğini belirtip,  “Halk Bankasına borcu olmayan esnaf yok. Bu şu demek, küçük esnaf çıkan kanundan bir yarar sağlamayacak. Oysa borcu olup düzenli ödemesini yapan esnaf bu krediden yararlanmalı idi” dedi.  Asgari ücret artışı nedeniyle sanayiciye tanınan hakkın küçük esnafa tanınmamasının da haksızlık olduğunu ifade etti. “Ayrıca çıraklık okulunda sigortalı olan ancak sigorta başlangıcı sayılmayan çalışanların da haklarını koruma mücadelesi içinde bulunacağım.”dedi.
Esnaf sorunlarını her platformda dile getirip aşılması için çalıştıklarını söyleyen  Niğde Milletvekili Gürer, ülkede yaşanan  terör olaylarının neden ve niçinini herkesin iyi görmesi ve doğru değerlendirmesi gereğinin altını çizdi. Şehitleri rahmetle andıklarını, gazilere sağlık dilediklerini ifade eden Gürer, “Acıyı yüreğinde hissetmeden bu sorunun varlığını tam anlamak ve algılamak olası değil”dedi. Esnaf Oda Başkanlarının görüşlerini açıklayıp sorular yönelttikleri Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer soruları da yanıtladı.
 Terziler Odası Başkanı Alim Yeşil , “Esnaf oda başkanları arkadaşlarla birarada sizi dinlemek ve sorunlarımız aktarmak istedik. Esnaf sorunları konusunda duyarlı davranıp sorunlarımızı gündeme taşıyorsunuz. Bizim sesimiz oldunuz. Bu konuda bundan sonra da esnafların ve Niğde’mizin sorunlarının aşılmasında önemli çabanız olacağına inanıyorum “dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder