18 Şubat 2016 Perşembe

NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER FETHİ GÜRER “TERÖRÜ LANETLİYORUM”

 Ankara’da meydana gelen bombalı saldırı sonrası bir açıklama yapan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  “Terörü şiddetle kınıyorum ”dedi.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ülkemizin iyi yönetilmediğini, Meclise, Genel Kurmayın iki adım ötesine kadar terörün gelmesinin bu anlamdaki zaafın göstergesi olduğunu belirtti. Suriye konusunda yanlış dış politikanın yanında komşu ülkelerle erilen sürecin terörün azmasındaki etkisine dikkat çeken Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer sorumluluk makamındakiler sorunun kendilerinde olmadığını anlatmaktan öte sorun çözmek için akılcı bir politika izlememektedirler. Son dönemde yaşanan 7 terör olayının altısı Suriye kaynaklı teröristlerce gerçekleştirildiği açıklandı.  Oradan gelen herkes için duygu sömürüsü yapıp ne yapalım onları ölüme mi terk edilelim demek yerine dünyanın o konuya ciddi eğilmesini sağlamak gerekirdi. Nasılsa Türkiye aldı. Dert orda kalsın yaklaşımı ile Dünya soruna bakar hale geldi. Ülkemiz insanımıza da yazıktır, günahtır. ”dedi.
 Seçim öncesinde yaptığı köy ve kahve konuşmalarında bugüne işaret ettiğinin altını çizen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ülkede ötekileştirme ve ayrıştırma politikasının bu sonucunun oluşmasında önemli nedenlerden biri olduğuna vurgu yaptı.
 1980 öncesindeki gibi kutuplaştırma ve ayrıştırmanın sorumluluk makamında olanlarca adeta seyredilerek 1980 sürecine erildiğini ve o dönemki kutuplaşma da da herkesin suçu birbirine atarak soruna ortak çözüm üretmediğini anımsatan Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Mustafa Kemal Atatürk’ü anlayarak okusalardı bugün ülkemiz bu durumda olmazdı ”dedi.
 Her şehit haberinde içimiz yanıyor, Her terör eylemi ile yitirdiğimiz canlardan canımız acıyor. Bu işi bir an önce ortak akıl ile çözmemiz şart diyen Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer” Ben bilirim, Ben çözerim” anlayışı yerine düşüncesi olan herkesi dinleyip çözüme birlikte erilmesini ve bu anlamda TBMM sinin adres olarak görülmesinin gerektiğinin de altını çizdi. Ölenlere rahmet dileyen yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten Gürer ülkemizin birliği, dirliği her türlü teröre rağmen bozulmayacak bir bütün olarak ülkemiz ilelebet yaşayacaktır. Bundan kaygımız yoktur esas olana acıların yaşanmaması sorunun doğru anlaşılması çözümün kısa sürede yaratılmasıdır”dedi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder