16 Şubat 2016 Salı

 NİĞDE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ASAYİŞ HİZMETLERİ
    2015 yılı içerisinde Niğde genelinde meydana gelen olay istatistikleri :
       Buna göre Niğde ilinin polis sorumluluk bölgesinde toplam 7862 Asayiş olayı meydana gelmiştir. Bu olaylarla ilgili olarak 5676 şüpheliye işlem yapılmış, şahıslardan 171'i çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanmıştır. Ayrıca bu olaylarda 42 adet ruhsatsız tabanca, 27 adet kurusıkı tabanca, 43 adet tüfek, 61 adet bıçak, 317 adet fişek, 111 adet boş kovan, 134 adet kaçak içki ele geçirilmiş, 42 umuma açık işyeri hakkında yasal işlem yapılmıştır.  Ayrıca 54.160 adet araç sorgulaması ve 89.612 kişinin UYAP sorgulaması yapılmış netice itibariyle 471 aranan şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edilmiştir.
 2015 yılında evden hırsızlık olaylarında % 9, işyerinden hırsızlık olaylarında % 17, motosiklet hırsızlığı olaylarında ise % 18 oranında düşüş sağlanmıştır.
  2015 Yılı içerisinde Niğde ili genelinde görevli ekip ve personelimizce yapılan denetimlerde;
5326 Sayılı Kabahatler Kanununa muhalefetten (569),
4250 Sayılı İspirto ve İspirtolu İçkiler İnhisarı Kanununa ve 4207 Sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanuna Muhalefetten (2),
4733 Sayılı TAPDK Teşkilat ve Görevleri Kanununa Muhalefetten (7),
1774 Sayılı Kimlik Bildirme Kanununa Muhalefetten (43) kişi olmak üzere toplam olarak 621 kişi hakkında işlem yapılmıştır.  
      İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü genelgeleri doğrultusunda, Niğde de farklı yer ve zamanlarda Emniyet ve Jandarma Komutanlığı ekiplerince tam bir birlik ve dayanışma içerisinde vatandaşlarımızın özgürlüğünü kısıtlamadan ve rahatsız etmeden asayiş ve trafik uygulamaları yapılmakta ve bunun yararları görülmektedir.
 2015 yılında Motosikletli Yunus Timlerinin kurulup, asayişe müessir olayların olduğu/olabileceği alışveriş merkezleri, çarşılar, metruk yerler, parklar, meydan ve bahçeler, eğlence yerlerinde görev yapmasıyla özellikle darp, kapkaç, yankesicilik, hırsızlık gibi olayların önlenmesi, meydana gelen olaylarında faillerinin yakalanmasında etkinlik sağlanmıştır.
 Ayrıca Niğde de meydana gelen özellikle mal varlığına karşı işlenen suçların yoğun olarak meydana geldiği bölgeler ve olaylar analiz edilmiş, dar bölge çalışması, takviye ekip ve personel çalışmaları sonucunda olay sayılarının azaltılması amaçlanmıştır.
 Yine Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarının sayısı ve görüntü kalitesinin artırılmasıyla halkımızın huzur ve güven ortamı daha da artmış, olayların aydınlatılması ve faillerinin yakalanması sağlanmıştır.
       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder