28 Şubat 2016 Pazar


MESLEKİ YETERLİLİK BELGELERİ

Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu'nda yapılan değişiklik ile birlikte, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, ilk aşamada tehlikeli ve çok tehlikeli 40 meslekte Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunlu hale geldi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanımız Şevket Katırcıoğlu; "Bilindiği üzere, 5444 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu'nda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale gelmiştir. İlk etapta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından açıklanan 40 meslek dalında (inşaat, otomotiv, doğalgaz ve kaynak sektörlerinde), 25 Mayıs 2016 tarihine kadar mesleki yeterlilik belgesi alınması zorunlu hale gelmiş olup, yakın zamanda diğer tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde de zorunluluk getirilmesi öngörülmektedir.
Bu faaliyetler doğrultusunda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından, tehlikeli ve çok tehlikeli sektörlerde çalışanların veya çalışmak isteyenlerin bilgi, beceri ve yetkinliklerinin ulusal yeterliliklere ve ulusal/uluslararası standartlara uygunluğunun ölçülmesi ve değerlendirilmesi amacıyla Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. (MEYBEM) kurulmuştur. MEYBEM ve Odamız işbirliği ile belirtilen dallarda mesleki yeterlilik belgesi alınması için gerekli sınavların gerçekleştirilmesini sağlayacağız.
Bu nedenle, çalışanlarına mesleki yeterlilik belgesi almak isteyen firmalarımızın Odamıza müracaat etmeleri gerekmektedir" dedi.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder