21 Şubat 2016 Pazar

NİĞDE SGK’DA 4B KAPSAMINDA ÇALIŞAN MEMURLARIN PRİMLENDİRİLMİŞ EK ÖDEMELERİNİN İADESİ İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Niğde Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde Kamu Kurumlarında çalışan 4B kapsamındaki memurlarda kendi kurumlarınca ek ödemelerinin sehven primlendirilmiş olması halinde geri iadesi ile ilgili toplantı yapıldı.
Sigorta İl Müdür Yardımcısı Nurhan Bayer, toplantıya katılan Niğde il merkezindeki tüm Kurum temsilcilerine hitaben;
‘’Kurumunuzda 657 sayılı kanun ve 4/B bendi kapsamında sözleşmeli personel çalıştırılmış ve bu personellerin ek ödemeleri sosyal güvenlik primine tabi tutulmuş ise;
1) 02.10.2011 tarih ve 666 sayılı Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 5. Maddesi, 2) 666 sayılı Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 1. Maddesi ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen Ek 9. Maddesi gereğince 15.01.2012 tarihinden itibaren söz konusu personellere ödenen ek ödemelerin primlendirilmemesi, sehven primlendirilmiş ise ait oldukları ay ve yıl için ek – iptal Aylık Prim ve Hizmet Belgelerinin Kurumumuza verilmesi. Aylık Prim ve Hizmet Belgeleri’nin Kurumumuza intikalinden sonra sigortalı hissesi ile işveren hissesi ayrı ayrı hesap edilerek iade işlemleri Kurumumuzca yapılacaktır.
Ancak; 15.01.2012 tarihinden önceki dönemlerle ilgili Kurumumuzca yapılacak işlem bulunmadığından personellerinizin ayrı ayrı dilekçe vermesi gerekmektedir. 15.01.2012 tarihinden sonra farklı illerde veya farklı kurumlarda çalışmış olanlarla ilgili olarak personeli çalıştıran kurumun bulunduğu SGK İl Müdürlüklerine Ek-İptal Aylık Prim ve Hizmet Belgeleri verilmesi gerekmektedir. Kurumunuzdan herhangi bir nedenle (nakil-istifa-emeklilik) ayrılmış olan personellerin 15.01.2012 tarihinden sonraki dönem için ödenen ek ödemeleri sigorta primine tabi tutulmuş ise Ek-İptal Aylık Prim ve Hizmet Belgelerinin Müdürlüğümüze verilmesi gerekmektedir. 15.01.2012 tarihinden önceki ek ödemelerin sigorta primine tabi tutulduğunun anlaşılması halinde Müdürlüğümüzce yapılacak işlem bulunmamaktadır.’’ Dedi. Bayer, ‘’17 Şubatta ilçelerde bulunan kamu kurumlarına da Sgk İl Müdürlük binasında aynı konu ile ilgili toplantı yapılacağını’’ belirtti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder