23 Şubat 2016 Salı


İlçe Danışma Toplantısında Başkan Akdoğan'dan Önemli Açıklamalar


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti Merkez İlçe Danışma Toplantısında Niğde Belediyesi'nin faaliyetleri ve kamuoyunun merak ettiği konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 
Kentsel Dönüşüm'de ilk etap konutlarının 15 Martta hak sahiplerine dağıtılacağını açıklayan Başkan Akdoğan, imarla ilgili riskli alan ilan edilen bazı bölgelerdeki şerhin kaldırılacağını, İlhanlı ve Selçuk mahalleleri ile Özbelde mevkiine birer adet kapalı pazar yerinin yapılacağını bildirdi.
Başkan Akdoğan, eski belediye fidanlığının bulunduğu bölgeye sanayi sitesinin yapılacağını, yeni hal kompleksinin çevre yolu bölgesine yapılarak hizmete sunulacağını müjdeledi. Akdoğan, Kentsel Dönüşüm Alanındaki camilerin yıkılmayacağı gibi buraya 2 yeni cami daha yapılacağını açıkladı.
AK Parti Merkez İlçe Danışma Toplantısı, Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Başkanı Emrah Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, İl Genel Meclisi Başkanı Mahmut Peşin, il ve ilçe yöneticileri, gençlik kolları ve kadın kolları başkan ve yöneticileri ile çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleştirildi.
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İlçe Danışma Toplantısında yaptığı konuşmasına terör saldırılarında hayatlarını kaybeden şehitlere rahmet dileyerek başladı. Büyük üzüntü içinde olduklarını belirten Başkan Akdoğan, ülke olarak önemli ve sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini, ancak ülkemizin, milletimizin bu sıkıntıları her zaman olduğu gibi bertaraf edeceğini anlattı.
TOKİ KONUTLARI 15 MARTTA DAĞITILACAK
Niğde Belediyesi'nin Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ile birlikte sürdürdüğü Efendibey Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 1. etap olan 702 konutun yapımının tamamlandığını açıklayan Başkan Akdoğan, "Bu konutlar  15 Martta hak sahiplerine teslim edilecek. Konutların giriş katları ile son katları hak sahipleri için yapılacak kura çekimine dahil edilmeyecek.  Giriş ve son katlar Halkbankası aracılığıyla müracaat edenlere satılacak. 2. ve 3. etaptaki toplam 1704 konutla ilgili inşaat çalışmaları devam ediyor. 2 ayrı firma önümüzdeki yıl bu zamanlara kadar 1704 konutu tamamlayacak. Şu ana kadar TOKİ'den konut satın almak isteyenler için henüz şartlar belli olmadı" dedi.
"CAMİLER YIKILACAK" İDDİASINA YALANLAMA
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kentsel Dönüyüm alanında 4 caminin yıkılacağı yönünde bazı iddiaların ortaya atıldığını da anımsatarak, bu iddiaların doğru olmadığını, 4 caminin yıkılmayacağı gibi bu alana 2 yeni caminin daha yapılacağını belirtti. Akdoğan, bu alanda Fesleğen Camii'nin minaresinin tescilli olduğunu da belirterek, "Ancak caminin kendisi odadan bozma olduğu için, burayı yıkıp hayırsever bir vatandaşa yenisini yaptıracağız. Bu alanda ne Çınarlı Camii, ne Dutlu Camii ne de diğer camiler yıkılmayacak" diye konuştu.  Başkan Akdoğan, önümüzdeki hafta TOKİ Başkanının Niğde'ye gelme ihtimalinin bulunduğunu, Nisan ayı içinde de İmam Hatip Lisesinin yapılması ve yol projesinin bitirilmesiyle ilgili ihalenin yapılacağını bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder