23 Şubat 2016 Salı

Niğde Belediye Başkanı Akdoğan ve Azerbaycan Milletvekili Dr.Pashayeva'dan ortak mesaj: "Biz Gardaşız"

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Azerbaycan Milletvekili Dr.Pashayeva'dan ortak mesaj:
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, makamında Azeri konuklarını ağırladı. Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Dr. Ganira Pashayeva ve Azerbaycan Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'i ziyaret etti.
Dr. Pashayeva'nın Niğde'deki bir parka, "Karabağ Parkı" isminin verilmesi önerisine sıcak bakan Başkan Akdoğan, Niğde'nin Azerbaycan'in bir şehri ile kardeş şehir olması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını bildirdi.
Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki Hocalı Soykırımının yıldönümü nedeniyle Niğde Üniversitesi'nde konferans vermek için Niğde'ye gelen Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Dr. Ganira Pashayeva,  beraberinde Azerbaycan konsolosluğu Türkiye -Azerbaycan Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova ve Türk Gençlik Kulübü Başkanı ve Niğde Üniversitesi Öğrencisi Haydar Maharramov  ile birlikte Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a nezaket ziyaretinde bulundu. Azerbaycan Milletvekili Dr. Ganira Pashayeva, Türkiye'deki pek çok şeyin Azerbaycan'ı andırdığını söyledi.
"GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ"
 1918 yılında Ermeni çetelerinin soykırım yaptığında, Türk-Kafkas İslam Ordusuyla Anadolu'nun her bölgesinden insanların oraya gittiğini hatırlatan Dr. Pashaveya, "Oradaki Türk şehitliğine baktığımızda buradan gidenlerin isimleri de yazıyor. Dedeleriniz niye gitmişti oraya?  Annelerini, babalarını, çocuklarını burada bırakarak oraya gittiler ve orada şehit oldular. 80 yıl sonra karşımıza çıkan aynı şeydir. İnsanımız birbirine yakın olsun, sahiplensin.  Artık 'ben-sen' değil, bölgemizdeki her çalışmada 'biz' demeliyiz. Konferanslara gittiğimizde sadece Hocalı Soykırımının yıldönümünde katliamı anlatmıyoruz. Dünyadaki şu durumda ne yapmalıyız? Daha zor şartların oluştuğu bu bölgede ne yapmak gerekiyor?  Bu oyunları bozmalıyız. Bunlar çok önemli. Her tarafımız üzüntü. Öyle bir dünyaya geldik ki güçlü olmak zorundayız. Gücünüz yoksa ne uluslararası hukuk var ne adalet var. Kendimizi korumanın tek yolu güçlü olmaktır" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder