2 Şubat 2016 Salı

VALİ KILIÇ NİĞDE MERKEZ KUMLUCA MAHALLESİ 
24 DERSLİKLİ OKUL İNŞAATINI YERİNDE İNCELEDİ
Niğde Valisi Necmeddin Kılıç Merkez Kumluca Mahallesine yapılacak olan 24 Derslikli okul inşaatında incelemelerde bulundu.
Vali Kılıç ,  Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akaycan’ dan oluşan ekiple çalışmaları yerinde inceledi.
Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; “Yeni Devlet Hastanesinin Kumluca Mahallesine yapılmasının ardından hastane çevresinde artan nüfus yoğunluğundan dolayı okul ihtiyacını gidermek üzere hazırlanan 24 derslikli okul projesinde ihale süreci tamamlanarak inşaat başladı. Bölgenin ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak olan okul,  Kemal Aydoğan İlkokulunun derslik başına düşen öğrenci ortalamasını da düşürecek ve ilimize kazandırılan gözde okullardan biri olacaktır. 3.860,00 m2 alan üzerine 1 adet 24 derslikli okul, 1 adet basketbol sahası, 1 adet amfi, 1 adet deneysel ekim alanı, oyun alanları ve açık otopark yapılacaktır.
Yaklaşık 1660 m2 oturum alanına sahip 24 derslikli okul; bodrum+ zemin+ 3 kat olacaktır. Bodrum katta; Mescid, abdesthane, servis, pano odası, teknisyen odası, hizmetli odası, arşiv, havalandırma odası, sahne, çok amaçlı salon, projeksiyon, beden eğitim salonu, jeneratör, spor malzeme deposu, kazan dairesi, erkek ve kız soyunma odaları bulunacaktır. Zemin katta;3 adet derslik, okul aile birliği odası, teneffüs alanı, müdür yardımcısı, zümre, kütüphane, kafeterya, 3 adet faaliyet ve oyun sahası, ofis, yemek salonu, öğretmen ve öğrenci tuvaleti odaları bulunacaktır. Birinci katta; 9 adet derslik, sistem odası, 2 adet fen laboratuvarı, hazırlık odası, araç gereç odası, zümre, öğretmenler odası, teneffüs alanı, yedek odası, müdür yardımcısı, rehberlik odası, öğretmen ve öğrenci tuvaleti odaları bulunacaktır. İkinci katta; 12 adet derslik, bekleme, müdür, araç gereç, müzik dersliği, müdür yardımcısı, resim dersliği, teneffüs alanı, zümre, arşiv, idari büro, öğretmen ve öğrenci tuvaleti odaları bulunacaktır.
Geniş, ferah sınıf ve koridorları ile öğrencilerin gün boyu rahat edebilecekleri iç mekânlarının yanı sıra okul bahçesinde yer alacak oyun alanları ile öğrenciler fiziksel aktivitelerini yapabilecekler. 2016 Aralık ayında tamamlanması planlanan okul ile İlimizin hâlihazırda Türkiye ortalamasının altında olan derslik başına düşen öğrenci sayısı daha da aşağıya düşecektir.
Eğitim bizim en önemli mesaimiz, eğitime yaptığımız ve yapacağımız yatırımlar, geleceğimizin teminatı nesillerimizi hayata en güzel şekilde hazırlayacak ve ülkemizin muasır medeniyet seviyesine ulaşmasını sağlayacaktır. İlimizin her mahallesinde okul ve derslik ihtiyacını hızla gideriyoruz. Okullarımızın fiziki kalite ve imkanlarını giderek modernleştiriyoruz. Hazırlayıp hayata geçirdiğimiz bu yeni projelerimiz ile ilimizin eğitimine önemli bir katkıda bulunmuş olacağız. Şimdiden okulumuzun ilimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder