5 Aralık 2012 Çarşamba


2012 “Türkiye’de Çin Kültür Yılı” muhteşem kapanış galasıyla sona erdi
Çin ve Türkiye arasındaki kültürel bağlantıyı güçlendirmek veStratejik İşbirliği ilişkilerini kuvvetlendirmek amacıyla düzenlenen “2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı”, Çin'den gelen en ünlü dans, akrobasi ve ses sanatçılarının büyüleyici gösterileriyle sona erdi. Yıl boyunca düzenlenen 86 proje ve 400 etkinliği 240 bin kişi izledi. 2013’te Çin de Türkiye’yi ağırlamaya hazırlanıyor.
Çin ve Türk kültürlerini kaynaştırmak amacıyla, “İpek Yolu’nun Başlangıcı, Büyüleyici Çin”temasıyla başlayan “2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı”, Ankara Büyük Tiyatro’da düzenlenen görkemli bir kapanış galasıyla sona erdi. Çin Edebiyatçılar ve Sanatçılar Federasyonu'ndan gelen en ünlü sanatçılar “Tarihi İpek Yolu’ndan Coşkulu Nağmeler” galasını sunarak, akrobasi, şarkı ve dans gösterileriyle izleyicilere büyülü bir gece yaşattı. Çin Opera ve Dans-Drama Tiyatrosu Folklorik Enstrümanlar Orkestrası, Çin Folklorik Vurmalı ve Telli Çalgılar Grubu, kadın ve erkek usta dansçıların gösterileri, ünlü opera sanatçıları ve akrobatlar, gece boyunca büyük bir coşkuyla izlendi.
2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı çerçevesinde, Türkiye’nin Ankara, İstanbul,İzmir, Antalya, Gaziantep, Bursa, Samsun, Malatya, Eskişehir, Kayseri, Ordu dahil olmak üzere yaklaşık 40 ilinde kültür, sanat, eğitim, sinema, turizm, kardeş şehirler, kültür mirası, din ve inançlar, senfoni ve opera gibi çeşitli alanlarda etkinlikler düzenlendi. Kültür yılı boyunca Çin'den 1700 sanatçı ve çeşitli heyetlerin üyeleri Türkiye’ye geldi. Yıl boyunca toplam 86 proje ve 400 etkinlik düzenlendi. Etkinliklere toplam 240.000 seyirci katıldı.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere çeşitli bakanlık, belediye, üniversite ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen, Türkiye'de bugüne kadar düzenlenen ve Çin kültürünü tanıtan en kapsamlı ve en uzun süreli etkinlik olma özelliğini taşıyan“2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı”köklü tarihlere sahip iki ülkenin birbirini daha çok anlaması ve yakınlaştırması amacıyla düzenlendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder