6 Aralık 2012 Perşembe


İl Emniyet Müdür Yardımcısından Trafik Güvenliği Konferansı
Üniversitesinin düzenlediği ve Niğde İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Açıkgöz’ün konuşmacı olarak katıldığı “Trafik Güvenliği” konulu konferans Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Konferansa Rektör Prof. Dr. Adnan Görür, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, dekanlar, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Konferansa trafik polisinin tanımını yaparak başlayan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Açıkgöz, trafik polisinin trafik kazalarını önlemeye çalışan, yaşama hakkımızı koruyan ve trafiği düzenleyen kamu görevlileri olarak görülmeleri gerektiğini söyledi. Açıkgöz; “Trafiğin üç temel unsuru bulunmaktadır. Bunlar insan, araç ve yoldur. Ancak hiç şüphe yok ki en önemli unsur da insandır. Trafik güvenliğinin sağlanması, dört ana hizmet faaliyetinin birbirleri ile uyumlu bir şekilde yürütülmesi ile mümkündür. Trafik literatüründe “4-E faktörleri” olarak da adlandırılan bu faaliyetler; alt yapı ve mühendislik hizmetleri, denetleme hizmetleri, eğitim hizmetleri ile ilkyardım ve acil müdahale hizmetleridir” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder