7 Aralık 2012 Cuma



                  NİĞDE MİLLETVEKİLİ ÖMER SELVİ  HZ.MEVLANA'YI 
                       ANARAK İYİ DİLEKLERDE BULUNDU

İnsanlığa evrensel bir mesaj veren ve ünlü mütefekkirlerin fikir sistemlerini yeniden işleyen,  insanoğluna yeni ufuklar açan Mevlana Celaleddin-i Rumi’yi arif olanların gönüllerine emanet edişimizin 739. yılındayız.739. vuslat yıl dönümü…
Bugüne kadar gönüller tutuşturan ve bundan sonra da insanı etkilemeye devam edecek olan Hz. Mevlana yeryüzünde vücut bulan tüm düşünceler için yol gösterici olmuştur. O’nun insan düşüncesine verdiği en büyük mesaj Aşk, Sevgi ve Birliktir.
O bir bilgi kaynağı olarak insanlığın aklını nur ile yıkamış, akıl ve gönülleri kirden kurtarmış, Peygamber Efendimiz(S.A.V)’in;  şefkat ve sevgi temsilcilerinden biri olmuştur.
Hz. Mevlana; her dilden, her dinden, her renkten insanı kucaklayan ölümsüz ve derin iç dünyasıyla sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolü. Sonsuz bir tefekkür, olabilecek tüm sınırlardan soyut ve maddenin esaretinden tümüyle müstesna bir düşünce dünyası;

“Bu yol vuruculuk nereye dek böyle?
Bu hır gür, bu savaş nereye dek?
Sen Beri gel, daha beri, daha beri.
Bensin işte, ben senim işte.”
Gönüllere böylesine sirayet eden, insan ahvalini böylesi kafi kelimelerle anlatan Hz. Mevlana’yı kendisinde başka kim anlatabilir ki hangi Mütefekkir aşağıdaki mısralarda olduğu kadar öz bir şekilde özetleyebilir bizleri?
“Can konağını aramadaysan cansın;
Bir lokma ekmek arıyorsan ekmeksin.
Şu nükteyi biliyorsan işi biliyorsun demektir:
Neyi arıyorsan osun sen.”
Vuslatın 739. Yıl dönümünde Hz. Mevlana’yı rahmet, minnet, hasret ve dua ile anıyor, Geride kalan bizlerin Mevlana’yı gönlümüzde taşıyabilecek arif insanlardan olmamızı diliyorum.


.

"Ölümümüzden serde aramayınız! Bizim mezarımız

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder