9 Aralık 2012 Pazar


  Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Karayolu Düzenlemesi Genel Müdürlüğü tarafından 23.10.2012 tarihli Resmi Gazetede yayınlandığı üzere "Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde" değişiklik yapılmıştır. Değişiklikler sonrası Yönetmeliğin son durumu görüşüldü.
  23 Ekim Salı günü Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren “Kara-yolu taşıma yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik” karayoluyla yolcu taşımacılığı sektörünün tüm unsurlarının aynı masada toplanmasını sağladı.
“DEĞİŞİKLİKLER DEĞİŞMELİ”
   Bayram öncesinde alelacele yapılarak Resmi Gazete’de yayınlanan Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ndeki değişiklikler, TOFED’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen geniş katılımlı toplantıda TOF yöneticileri ve köklü firmaların temsilcilerinin bir araya gelmesiyle görüşüldü.
   Toplantıda yeni yönetmeliğin karayoluyla yolcu taşımacılığı sektörünün gelişimini engelleyecek hükümler içerdiği vurgulanarak, değişikliklerin sektör temsilcilerinin görüşleri alınmadan yapılması eleştirildi
  D4 Yetki belgesi sahiplerinin ve bu belgeyi yeni alacakların , F1 yetki belgesi sahipleriyle sözleşme yapma zorunluluğunun 31.12.2012 tarihine kadar aranmaması hükme bağlanmıştır.
    Araçlarda kış lastiği denetimleri ve Karayolu taşıma yönetmeliğindeki değişikler hakkındaki bilgileri Şoförler Odası Başkanından alabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder