Yerli Malı Haftası Kutlamaları Yozlaştı!
Demokrat Eğitimciler
Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Tutum Yatırım ve Türk Malları
Haftası ile ilgili konuştu.
DES Genel Başkanı
Gürkan Avcı, tutumlu olmanın bir ülkenin kalkınması, refah, huzur ve barışı
için elzem hasletlerden birisi olduğunu belirterek, bu kültürün en başta
çocuklara kazandırılması gerektiğini söyledi.
Türkiye’de ithal ve
lüks malların tüketiminde büyük bir patlama ve savurganlık yaşandığını ve ithal
ürünlere özentili kozmopolit bir nesil yetişmeye başladığını kaydeden Gürkan
Avcı yaptığı açıklamada, bir tek okullarda kutlanmaya devam edilen Yerli Malı Haftasının, nihayetinde pasta, börek, kola, cips ve hamburgerli sığ ve yozlaşmış bir beslenme etkinliğine dönüştüğünü söyledi.
Türkiye’nin bu haftayı hakkıyla
idrak etmeye ve geliştirmeye çokça ihtiyacı bulunduğunu söyleyen Avcı, “Yerli
Malı Haftası, kültürel, tarihi değerlerin yaşatılması, doğal zenginlik kaynaklarımızın, ordumuzun, kurum ve kuruluşlarımızın ve
sanayimizin tanıtılması, mutfak ve müzik zenginliğimizden örneklerin sunulması, dilimizin
korunması ve geliştirilmesi gibi etkinliklerin bir bayram havasında yapıldığı hafta olmalıdır” dedi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder