15 Aralık 2012 Cumartesi


Yerli Malı Haftası Kutlamaları Yozlaştı!


Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkanı Gürkan Avcı, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası ile ilgili konuştu.

DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, tutumlu olmanın bir ülkenin kalkınması, refah, huzur ve barışı için elzem hasletlerden birisi olduğunu belirterek, bu kültürün en başta çocuklara kazandırılması gerektiğini söyledi.

Türkiye’de ithal ve lüks malların tüketiminde büyük bir patlama ve savurganlık yaşandığını ve ithal ürünlere özentili kozmopolit bir nesil yetişmeye başladığını kaydeden Gürkan Avcı yaptığı açıklamada, bir tek okullarda kutlanmaya devam edilen Yerli Malı Haftasının, nihayetinde pasta, börek, kola, cips ve hamburgerli sığ ve yozlaşmış bir beslenme etkinliğine dönüştüğünü söyledi.

Türkiye’nin bu haftayı hakkıyla idrak etmeye ve geliştirmeye çokça ihtiyacı bulunduğunu söyleyen Avcı, “Yerli Malı Haftası, kültürel, tarihi değerlerin yaşatılması, doğal zenginlik kaynaklarımızın, ordumuzun, kurum ve kuruluşlarımızın ve sanayimizin tanıtılması, mutfak ve müzik zenginliğimizden örneklerin sunulması, dilimizin korunması ve geliştirilmesi gibi etkinliklerin bir bayram havasında yapıldığı hafta olmalıdır” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder