15 Aralık 2012 Cumartesi


BALIK-EKMEK ŞENLİĞİ 
ALSANCAK SALİH İŞGÖREN İLKÖĞRETİM OKULU’NDAYDI

SALİH İŞGÖREN İLKÖĞRETİM OKULU’NDA 600 ÖĞRENCİYE BALIK-EKMEK ZİYAFETİ SUNULDU

BALIK YİYİN, ZEKİ ÇOCUKLAR OLUN


Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, balığın tüketimini arttırmak ve çocuklara balığı sevdirmek için ilköğretim okullarında Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) tarafından gerçekleştirilen balık-ekmek şenlikleri tam gaz sürüyor. 2011 yılından bu yana 17 okulda Balık-Ekmek Şenliği düzenleyen STG, 2012 yılının son Balık-Ekmek Şenliği’ni Alsancak Salih İşgören İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirdi. 600 öğrenciye ekmek arası levrek, çipura ve minekop balığının ikram edildiği
“Balık-Ekmek Şenliği” coşkulu geçti.

Balık yeme alışkanlığının küçük yaşta kazandırılması gerektiğini belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Kopuz, mucitlerin çıktığı Japonya’da kişibaşı balık tüketiminin yıllık 65 kg, Avrupa’da ise 35 kg. seviyesinde olduğunu, Türkiye’nin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen 8 kg’da kaldığını kaydetti.

Türkiye’de kişibaşı balık tüketimini 15 kg’a çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Kopuz, “Ülkemizdeki balık tüketimini arttırmak, balığın besin değerinin öneminin anlaşılmasını sağlamak amaçları doğrultusunda 2 yıldır Balık-Ekmek Şenlikleri düzenliyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder