BALIK-EKMEK
ŞENLİĞİ
ALSANCAK SALİH İŞGÖREN İLKÖĞRETİM OKULU’NDAYDI
ALSANCAK SALİH İŞGÖREN İLKÖĞRETİM OKULU’NDAYDI
SALİH
İŞGÖREN İLKÖĞRETİM OKULU’NDA 600 ÖĞRENCİYE BALIK-EKMEK ZİYAFETİ SUNULDU
BALIK YİYİN,
ZEKİ ÇOCUKLAR OLUN
Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, balığın tüketimini arttırmak ve
çocuklara balığı sevdirmek için ilköğretim okullarında Ege Su Ürünleri ve
Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG)
tarafından gerçekleştirilen balık-ekmek şenlikleri tam gaz sürüyor. 2011
yılından bu yana 17 okulda Balık-Ekmek Şenliği düzenleyen STG, 2012 yılının son
Balık-Ekmek Şenliği’ni Alsancak Salih İşgören İlköğretim Okulu’nda
gerçekleştirdi. 600 öğrenciye ekmek arası levrek, çipura ve minekop balığının
ikram edildiği
“Balık-Ekmek Şenliği” coşkulu geçti.
Balık yeme alışkanlığının küçük yaşta kazandırılması gerektiğini belirten
Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller
İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sevinç Kopuz, mucitlerin çıktığı
Japonya’da kişibaşı balık tüketiminin yıllık 65 kg, Avrupa’da ise 35 kg.
seviyesinde olduğunu, Türkiye’nin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen
8 kg’da kaldığını kaydetti.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder