3 Aralık 2012 Pazartesi



DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
Kavaklıoğlu: “Engellilerin neleri başarabileceklerini görüyoruz”

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, güçlü, müreffeh ve hedefine sağlam adımlarla yürüyen çağdaş bir ülkede tüm vatandaşların imkân ve fırsatlardan eşit şekilde yararlanması gerektiğini vurguladı.

Milletvekili Kavaklıoğlu, Türkiye'nin engellilerin yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol üstlenebilmelerini ve güçlerini kullanabilmelerini sağlayacak önlem ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusu üzerinde önemle durduğunu belirtti. Gelişmiş ülkelerde engelli vatandaşların hayatlarının kolaylaştırılması ve karşılaştıkları engellerin kaldırılması için çözüm odaklı politikalar oluşturulduğuna ve uygulandığına işaret eden Kavaklıoğlu “Türkiye de bu anlayışla, engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol üstlenmelerini ve güçlerini kullanabilmelerini sağlayacak önlem ve düzenlemelerin hayata geçirilmesi konusu üzerinde önemle durmaktadır” diye konuştu.
Kavaklıoğlu mesajını şöyle sürdürdü: “Bir ülkenin huzuru, onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanır. Engellilerimizin toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları, şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek, güçlendirecektir. Engelli vatandaşlarımızın desteklenmeleri halinde neleri başarabileceklerini görüyor, birçok başarı mucizesine şahit oluyoruz. Onların yaşama sevinçleriyle hayata sarılmalarından büyük mutluluk duyuyoruz. Engelli vatandaşlarımızın kendi sorunlarına sahip çıkarak çözüm konusunda büyük gayret göstermeleri, ülkemizde bu konudaki sorunların çözümüne ivme kazandırmıştır. Bu vesileyle bir kez daha hatırlatmak isterim ki engelli duruma düşmek, hiçbir zaman hayatın sonu olarak değerlendirilmemeli, okumaya, öğrenmeye, sosyal hayata katılmaya bir mani olarak görülmemelidir. Dünya Engelliler Günü'nde, engellerin kaldırıldığı bir dünya için herkesin daha çok gayret göstermesini temenni ediyor, selam, saygı ve sevgilerimi iletiyorum”.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder