3 Aralık 2016 Cumartesi

ENGELLİLER HAFTASI SERGİ AÇILIŞI

ENGELLİLER HAFTASI SERGİ AÇILIŞI VALİ PEYNİRCİOĞLU’NUN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİ


Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu ve Eşi Gülay Peynircioğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi üyeleri tarafından düzenlenen serginin açılış kurdelesini birlikte kestiler.
Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi hizmet binasında düzenlenen sergi açılışına; Vali Ertan Peynircioğlu ile Eşi Gülay Peynircioğlu, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Rıfat Özkan, Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan, Dernek Üyeleri ile Vatandaşlar katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende günün anlam ve önemine değinen konuşmayı Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan yaptı.
Açılış kurdelesinin kesimi öncesi Dünya Engelliler Gününün önemine vurgu yapan Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu; “ Farkındalık oluşturmak açısından Dünya Engelliler Gününün önemi büyüktür. Daha önceleri de ifade etmiş olduğum gibi biz Millet ve Ülke olarak son yıllarda engellilerimizin sorunlarının farkına vardık. Ve bu konuda gerek Devletimiz gerekse Milletimiz elinden gelen her şeyi yapmaktadır. İnşallah bundan sonraki süreçte de ihtiyaç ve sorunlar daha da hızlı bir şekilde çözülerek engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını  daha iyi şartlarda geçirmesi için gayret edeceğiz. Bugün açılışını yapacağımız güzel sergimizde emeği geçen tüm öğretmenlerimizi, idarecilerimizi, Dernek yöneticilerini ve engelli kardeşlerimizi tebrik ediyorum.” dedi.
            Vali Ertan Peynircioğlu ve eşi Gülay Peynircioğlu ile beraberindeki Protokol üyelerinin sergiyi gezmesi ile devam eden tören, davetlilere aşure ikramı yapılmasının ardından son buldu.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder