3 Aralık 2016 Cumartesi

VALİ ERTAN PEYNİRCİOĞLU’NUN “3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ” MESAJI
"Engellilerin topluma kazandırılması amacı ile 1992 yılında Birleşmiş Milletler Kararı ile 3 Aralık “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.
Engellilik, yalnızca engellileri ve ailelerini değil toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir konudur.
Bugün birçok engelli vatandaşımız zorlukların ardına saklanmayarak yaşama sarılmış, bu gayretleri sonucunda pek çok alanda başarılarıyla kendilerini kabul ettirerek örnek insanlar olmuşlardır. Engelli vatandaşların hayatın her alanında, kimseye muhtaç olmadan, hayatlarını sürdürebilmeleri en temel insan hakkıdır. Huzurlu ve güvenli bir toplum oluşturulmasının yolu, engelli vatandaşlarımızın toplumun ayrılmaz birer parçası haline getirilmesi ile mümkündür.
                Engellilerin sorunlarını iyi anlamak ve onlara uygun çözümler üretip,  meslek edinmelerini sağlayarak üretken hale gelmelerini ve toplumsal hayata katılmalarını sağlamak devletimizin öncelikli görevlerindendir. Devletimiz, engelli vatandaşlarımızın yaşamlarının kolaylaştırılması ve iyileştirilmesi yönünde  çok önemli yasal düzenlemeler yapmıştır. Bunun yanında engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasında, Yerel Yönetimlerin, Sivil Toplum Kuruluşlarının, basın ve yayın organları ile toplumun her kesimindeki bireylerin, destek olması gerekmektedir.
Bu özel günde 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder