27 Mart 2018 Salı


“Dijital Ekonomi ve Rekabet Kurumu” Konulu Konferans


Niğde Üniversitesinde, kariyer buluşmaları kapsamında, “Dijital Ekonomi ve Rekabet Kurumu” konulu konferans düzenlendi.
Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak ile Uzman İbrahim Hilmi Koçak’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlik; Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.
Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te düzenlenen konferansın açış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, Rekabet Kurumunun düzenleyici kurumlardan biri olduğunu ifade ederek, devletin ekonomideki rolü ve ağırlığının ne olması gerektiğini, geçmişten günümüze örneklendirmelerle açıkladı
Ülkemizin geçmiş krizlerden aldığı derslerden yola çıkarak hareket ettiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, şu anda ekonomide hakim iktisadi bir anlayış ve uygulama modelinin uygulandığını belirtti.
Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak ise programda yaptığı konuşmada, geçmişten günümüze rekabet ve piyasa olgusu, rekabet kurumunun çalışmaları, dijitalleşen ekonomide yeni olgular gibi konular hakkında örneklendirmelerle bilgiler verdi.
Günümüz pazarının fiziksel ortam gerektirmediğine vurgu yapan Prof. Dr. Torlak, “Bizler, elimizdeki akıllı cihazların birkaç tuşuna dokunarak, piyasaları oluşturuyor ya da etkiliyoruz” diye konuştu.
Programda daha sonra, “Rekabet Kurumunda Kariyer” konulu sunumuyla, Rekabet Kurumu Uzmanı İbrahim Hilmi Koçak konuşma yaptı.
Konuşmasında, Rekabet Kurumu teşkilat yapısı, rekabet olgusu, rekabetin günlük hayattaki durumu, hizmet içi eğitim, staj olanakları ve rekabetin korunma nedenleri hakkında bilgilendirmelerde bulunan Uzman İbrahim Hilmi Koçak, rekabetin olmadığı yerde kalitenin azalacağını belirterek, “Kartelleri önlemek, piyasada hakim olan teşebbüslerin hakimiyetlerini kötüye kullanmalarını engellemek ve özelleştirmelerin sağlıklı yürütülmesini sağlamak rekabetin korunma nedenlerindendir” ifadelerini kullandı.

Program sonunda; Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar tarafından Prof. Dr. Ömer Torlak’a, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk Bengü tarafından da Uzman İbrahim Hilmi Koçak’a plaket ve hediye takdimi gerçekleştirildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder