20 Mart 2018 Salı


YAŞLILAR DÜN İLE BU GÜN ARASINDA KÖPRÜ

VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN  18-24  MART  YAŞLILAR HAFTASI  MESAJI 

“İnsanların  “Yaşlı Sağlığı” konusunda bilinçlendirilmesi, yaşlıların sağlık ve sosyal açıdan yaşam standartlarının yükseltilmesine dikkat çekmek amacıyla her yıl 18–24 Mart tarihleri arası "Yaşlılara Saygı Haftası" olarak kutlanmaktadır.
Hayatlarının çok özel bir dönemini yaşayan yaşlılarımız, dün ile bugün arasında köprü kurup, kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Bizleri vatana ve millete hayırlı evlat olsun diye yetiştiren kıymetli yaşlılarımızın, toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlanmaları için çalışmak en önemli görevimiz  olmalıdır.
Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan, ihtiyaç duydukları önemi kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir. Ne mutlu ki biz millet olarak varlıklarından mutluluk duyan, onlara hak ettikleri değeri, saygıyı ve hürmeti gösteren bir kültür ve geleneğe sahibiz.
                Bu duygu ve düşüncelerle,  fert olarak bir gün hepimizin yaşlanacağı gerçeğinden hareketle sevgi, saygı ve görevimizi yalnızca bir haftayla sınırlı tutmadan, deneyim ve birikimleriyle toplumumuzu bugünlere getiren en değerli Varlıklarımızın “ Yaşlılar Haftasını” kutluyor, ömürlerinin her gününü sağlık, mutluluk ve huzurlu geçirmeleri dileklerimle saygılarımı sunuyorum.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder