23 Mart 2018 Cuma

İŞKUR’A BAŞVURAN GENÇ İŞSİZ SAYISI 882 BİNİ GEÇTİ


CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer ülkemizde işsizliğin her geçen gün arttığına dikkat çekti. Son 15 yılda iş bulabilmek için İşkur’a müracaat eden 24 milyon kişiden sadece yüzde 22’sinin iş bulunabildiğini söyleyen Ömer Fethi Gürer, “Bu sürede 18 milyon 614 bin 706 kişiye İş Kurumu ne yazık ki iş bulamamıştır. 2003 yılında 15-24 yaş arası İŞKUR'a başvuran sayısı 174.554 kişi, 2017 yılı Temmuz ayı itibarıyla 15-24 yaş arası başvuran sayısı 174 binden 882.837'ye çıkmış. Her hafta 9.523 genç İŞKUR'a başvurarak iş talebinde bulunuyor” dedi. 
ÜNİVERSİTE MEZUNLARI iŞSİZ
AKP’nin gençlerin işsizlik sorununa çözüm üretemediğine değinen Ömer Fethi Gürer, “Üniversite mezunu genç işsizlik oranı da her geçen yıl artıyor. Atanamayan öğretmenlerin, atanamayan sağlıkçıların yanında İŞKUR'a başvurduğu hâlde iş bulamayan üniversite mezunları var” dedi.
 MÜLAKAT SİSTEMİ KALDIRILSIN 
Üniversite mezunu gençlerin, eğitim aldıkları alanların dışında iş aramak zorunda  kaldıklarını, mezun oldukları bölümlerde iş bulamayanların, yılarca aldıkları eğitimin haricinde başka iş kollarında çalışmak durumunda bırakıldığını ifade eden Ömer Fethi Gürer, “Gençlerin işe alınmaları konusunda da yandaş düşünce içinde olmayanlar genelde mülakat denilen sistemde eleniyorlar, orada da bir mağduriyet var. Bu anlamda, mülakatın tüm alımlarda, özellikle kamuda kaldırılması doğru olan” şeklinde konuştu. 
Genç işsizliğin yetişkin işsizliğine göre 2 katına ulaşmasının da düşündürücü olduğunu vurgulayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Genç işsizlikteki artış, ülkemizin geleceği açısından da kaygı vericidir. Çünkü gençler iş bulamadıkları zaman, oldukları koşulların dışında olumsuzluklara bulaşma riski artmaktadır. Ülkemizin genel dokusuna baktığımız zaman yaşanan sorunların önemli nedenlerinden biri de işsizliğin varlığıdır. Gençlerde işsizliğin önemli sorun olmasının giderilmesinin yolu Hükûmet tarafından açılmalıdır. Meclisin asli görevlerinden biri de sorun varsa onunla ilgili araştırmaları yapıp yasal düzenlemeler dâhil bu konuda çalışmalar yürüterek sorunu çözmektir. İşsizliğin gençlerde artması ve büyüklerdeki işsizlik oranının neredeyse 2 katına varması, yaşadığımız sorunun kaygı verici boyutlarda olduğunun somut göstergesidir” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder