26 Mart 2018 Pazartesi


VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN KÜTÜPHANELER HAFTASI MESAJI
BİLGİ VE KÜLTÜR HAZİNESİ ÖĞRENME SÜRECİNİN BİR PARÇASI KÜTÜPHANELER
“Toplumumuzun okuma alışkanlığını ve kitap sevgisini arttırmak, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamak, Kütüphanelerde uyulması gereken kuralları öğretmek ve okumanın ne denli önem arz ettiğinin farkındalığına dikkat çekmek amacıyla,  Ülkemizde 1964 yılından bu yana Mart ayının son Pazartesi günü ile başlayan hafta, Kütüphaneler Haftası olarak  kutlanmaktadır.
İnsanın en temel özelliği olan düşünebilme yeteneği, bilgiyi üretebilme ve kullanabilme becerisidir. Çağdaş uygarlıklar bu gün ulaştıkları seviyeye kuşaktan kuşağa aktarılan bilgi birikimi sayesinde gelmiştir.
Üretilen bilginin geniş kitlelere ulaşması matbaanın icadıyla olmuş, paylaşılan bilgiler toplumsal yaşama canlılık kazandırarak kütüphaneleri önemli merkezler haline getirmiştir. Kütüphaneler bilgi ve kültür hazinesi olarak uygarlığın gelişimine büyük katkılar sağlamış ve yaşam boyu öğrenme sürecinin ayrılmaz bir parçası olmuştur.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm vatandaşlarımızın, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yetişmesine, halkımızın bilgi ve birikimlerinin artmasına, bilinçli birer birey olmalarına vesile olan         “ Kütüphaneler Haftasını “ kutlar, sevgi ve saygılar sunarım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder