25 Mart 2018 Pazar


GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI AHMET EŞREF FAKIBABA VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ
Bir dizi temaslarda bulunmak ve Körfez Ülkeleri Tarım ve Hayvancılık İş Forumu’na katılmak üzere 
Niğde’ye gelen Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ValiYılmaz Şimşek’i makamında ziyaret etti.
Ziyaretlerinin ilkini Niğde- Nevşehir karayolu üzerinde bulunan besi çiftliğine yapan Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, çiftliği gezerek yetkililerden faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
Daha sonra Vali Yılmaz Şimşek ve birlikteliğindeki heyetle beraber Niğde Patates Araştırma Enstitüsü'nü ziyaret eden Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, burada yerli üretim olan patates çeşitlerini basın mensuplarına tanıttı.  Enstitüde üretilen yerli patates tohumu Nahita'nın hasadını yapan Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tarz çalışmaları görmekten gurur duyduğunu belirtti.
Ziyaretlerine Niğde Valiliği ile devam eden Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba Vali Yılmaz Şimşek’i Makamında ziyaret ederek ilimizdeki çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Yılmaz Şimşek, “Sayın Bakanımızın her zaman olduğu gibi dile getireceğimiz sorunların çözümünde de Niğde’nin yanında yer alacağından şüphe duymuyoruz. Bu vesile ile ilimize teşriflerinden dolayı tekrar şükranlarımı iletiyor, ziyaretlerinin verimli geçmesini diliyorum” dedi.
Gerçekleştirilen ziyarette Valilik Şeref Defterini imzalayan Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Niğde’yi ve Niğdelileri seviyorum” diye başladığı sözlerine şu şekilde devam etti; “Niğde ve Niğde halkı her şeyin en iyisini hak ediyor. Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı olarak, Devlet ve Hükümet olarak ilimize elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Niğde, kültürüyle, insanıyla, mükemmel bir şehir.”
Valiliğii ziyaretinin ardından sırasıyla Niğde Belediyesi ve Ömer Halisdemir Üniversitesini ziyaret eden Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba, yine Ömer Halisdemir Üniversitesi  Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi  öğrencileri ile söyleşi yaptı.
Fakültede laboratuvarları gezen Bakan Fakıbaba Ömer Halisdemir Üniversitesi Bor Meslek Yüksekokulu Yerleşkesinde kurulan Tarımsal Araştırmalar ve Uygulamalar Tesisinde incelemede bulundu.
Niğde de tarım ve hayvancılık faaliyetinde bulunan işletmeleri ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Vali Yılmaz Şimşek ve birlikteliğindeki protokol üyeleri ile birlikte Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret ettiler.
         Daha sonra Ahiler Kalkınma Ajansı ve Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı işbirliğiyle düzenlenen “Körfez Ülkeleri Tarım ve Hayvancılık İş Forumunda yerli ve yabancı yatırımcılarla bir araya gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba Niğdeden ayrıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder