15 Mart 2018 Perşembe


VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN 15 MART DÜNYA TÜKETİCİLER GÜNÜ MESAJI
İnsan haklarından biri olan Tüketici Hakları; 9 Nisan 1985 tarihinde Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edilen "Tüketicinin Korunmasına İlişkin Temel Esaslar" başlığı altında evrensel bir boyut kazanmış, ülkemizde de 1985 yılından beri her yıl 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.
            Tüketicinin Korunmasına yönelik yürütülen çalışmalar, tüketiciyi, üreticiyi ve ekonomiyi korumaktadır. Tüketicinin korunmasına yönelik bu faaliyetler ilimizde de etkin bir şekilde sürdürülmektedir. Bu alanda Tüketici  Hakem Heyeti İlimiz ve İlçelerimiz de faaliyetlerini sürdürmektedir.
Tüketicinin haklarının korunmasında ilk koşul, tüketicilerin hak ve çıkarlarına yeterince sahip çıkmasıdır. Günümüzde bireylerin yaptığı tüketimin en az üretim kadar bilinçli ve doğru olması, ülkelerin kalkınmasında ve gelişmesinde en önemli etkenlerden birisidir. Bu bakımdan, küçük yaşlardan başlayarak verilecek “ Bilinçli Tüketici ” eğitimlerin yanı sıra, sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket eden sivil toplum kuruluşlarımızın faaliyetleri de son derece önemlidir.
           Bu duygu ve düşüncelerle , Tüketicilerimizin daha bilinçli hale gelmesi temennisiyle Dünya Tüketici Hakları Gününü kutluyor ve tüm halkımıza bilinçli bir tüketim hayatı diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder