31 Mart 2018 Cumartesi

GÜRER: ŞOFÖR VE NAKLİYECİLER PROTESTOYA
HAZIRLANIYOR

Artan mazot fiyatları,  gişe ücretleri şoför esnafının belini büktü

Şoför ve nakliyeciler protestoya hazırlanıyor

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Durmuş Zengin’i  ve kamyon nakliyecilerini ziyaret ederek şoför esnafının sorunlarını dinledi.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  Bor Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığını ziyaretinde, akaryakıta artarda gelen zamların, şoför esnafının belini büktüğünü söyledi. Ömer Fethi Gürer, dünyanın en pahalı mazotunu kullanan ülkeler arasında ilk sıralarda yer alan Türkiye’de, toplumun tüm kesimlerinde olduğunu, geçimini şoförlükle sağlayan vatandaşların da mağduriyet yaşadığını ifade etti. 
Bor Şoförler Odası Başkanı Durmuş Cengiz ise nakliyecilik yapan şoför esnafının en önemli sorunlarından birinin yükselen mazot fiyatları, diğerinin ise köprü geçiş ve otoban gişe ücretleri olduğunu söyledi. Niğde’den İstanbul’a yük taşıyan bir tırın, gidiş-gelişte 700 litre mazot tükettiğini belirten Durmuş Cengiz “Bunun yanında köprü geçişleri ve otoban ücretleri de yük taşıyan tırlar için büyük bir külfet oldu. Bir tır, Niğde’den İstanbul’a gidip geldiğinde 530 lira köprü geçiş ve otoban gişe ücreti ödemektedir. Bu rakamlar, nakliyeci esnafını iş yapamaz, yapsa bile para kazanamaz duruma getirmiştir” diye konuştu.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer daha sonra  Kamyon ve tır garajını ziyaret ederek burada nakliyeci esnafıyla bir araya geldi. Artan mazot fiyatlarından yakınan nakliyeci esnafı, 6 Nisan’da Türkiye genelinde yapılması planlanan ‘kontak kapatma eylemine’  nakliyeciler olarak destek vereceklerini ifade ettiler. 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu, “hükümet ülkeyi iyi yönetemiyor. Faiz lobisinin isteklerine boğun eğiyor. Her gün gelen zamlar vatandaşa yaşamı zorlaştırdı. Şoförler ve nakliyecilerin sorunlarını mecliste soru önergesi, kanun teklifleri ile gündeme taşıyorum. AKP hükümeti, işçinin, çiftçinin, esnafın, emeklinin, işsizin halini görmüyor. Nakliyeci şoförler “aylardır bittik işimizi yapamaz hale geldik” diyor. Nakliyeci ve şoför para kazanmaktan vazgeçti. Cepten vermek zorunda. Hal böyle olunca iş yapamaz hale geldiler” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder