12 Mart 2018 Pazartesi


NİĞDE’DE İSTİKLAL MARŞI’MIZIN KABULÜNÜN 97. YIL DÖNÜMÜ VE MEHMET AKİF ERSOY ANILDI
Vali Yılmaz Şimşek ve eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, İstiklal Marşı’mızın Kabulünün 97’nci Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle Niğde Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen programa katıldı.
Vali Yılmaz Şimşek, Program öncesi Niğde Kültür Merkezinde Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri tarafından düzenlenen   “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu fotoğraf sergisinin açılışını gerçekleştirdi.
Sergi açılışının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programa, Vali Yılmaz Şimşek ve Eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Adalet ve komisyon Başkanı Osman Soydal, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Kurum Müdürleri ile Öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Günün anlam ve önemine değinen konuşmayı okul Müdürü Abdullah Taşpınar’ın yaptığı program, güzel Sanatlar Lisesi Öğrencileri Tarafından Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini okuması, Akif’in Nesli isimli piyesin gösterimi ile devam etti.
Öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan videonun ve İstiklal Marşı’mızın bestelenme sürecinin izleyicilere sunumunun yapıldığı program, “İstiklal Marşı” konulu şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Vali Yılmaz Şimşek ve Protokol Üyelerinin vermesi ile son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder