20 Mart 2018 Salı


NİĞDE’DE 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA VE ÇANAKKALE ZAFERİ PROGRAMI DÜZENLENDİ
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü Yıldönümü nedeniyle Niğde Şehitliğinde anma programı düzenlendi.
Anma Programına Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekili  Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Vali Yardımcıları Ekrem Aylanç, Cemil Kılınç, İl Jandarma Komutanı J. Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Askerler, Şehitlerimizin aileleri, Gazilerimiz ve vatandaşlar katıldı.
Şehitlik Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir yaptı.
Vali Yılmaz Şimşek’in Şehitlik Defterini imzalamasının ardından şehitlerimizin yakınları tarafından şiirler okundu.
Din Görevlileri tarafından Kuran-ı Kerim tilavetinin okuması ile son bulan törenin ardından Vali Yılmaz Şimşek ve beraberindeki Protokol Üyeleri, şehitlerimizin kabirlerini tek tek gezerek karanfil bırakıp dua ettiler.
Niğde Şehitliğinde gerçekleştirilen tören sonrası Vali Yılmaz Şimşek, Kültür Merkezinde Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü” programına katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan programda, sinevizyon gösterisi, Oratoryo ve öğrencilerden oluşan koronun Çanakkale zaferini anlatan türküleri okumasıyla devam etti.
Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek ve Protokol Üyeleri tarafından resim ve şiir yarışmasında dereceye giren Öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile program son buldu.
Düzenlenen programların ardından Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek ve Eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek, Şehit yakınları ve Gazilerimizle Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce düzenlenen yemekte bir araya geldi.
Burada yaptığı konuşmada tarihin, milletimizin haklı mücadelesiyle, şehitlerin şanlı destanlarını anlatan sayısız örneklerle dolu olduğunu vurgulayan Valimiz Sayın Yılmaz Şimşek, Türk Milletinin karşılaştığı hiçbir zorluktan yılmadığını, oynanan bütün oyunları bozduğunu ve bundan sonra da bozacağını vurguladı.
Ülkemizin birlik ve beraberliğini Şehit ve Gazilerimize borçluyuz diye sözlerine devam eden Vali Yılmaz Şimşek, “Tüm Şehitlerimizden ve Gazilerimizden Allah razı olsun. Şehit ve Gazilerimizi yetiştiren ailelere de şükranlarımı sunuyorum. Bu vatan, bu Millet size hep minnettar kalacak” ifadelerine yer verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder