14 Mart 2018 Çarşamba



VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN 14 MART TIP BAYRAMI   MESAJI
1. Dünya savaşı sonunda, İstanbul'un işgal edildiği günlerde, yabancı işgal kuvvetlerine karşı tıp öğrencilerinin bir tepkisi olarak 1919 yılında ilk kez  kutlanarak  günümüze kadar gelen  14 Mart, Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır.
İnsanın doğumuyla başlayan en temel hakların başında “Sağlıklı Bir Hayat Sürme” hakkı gelmektedir. Sağlıklı bir yaşam sürebilmek için herkesin temel sağlık hizmetlerini herhangi bir şarta bağlı olmaksızın elde etmesi, toplumun sağlığı ve huzuru için öncelikle toplumu oluşturan fertlerin sağlığının yerinde olması gerekir.
Tıp bilimi, çağın gerektirdiği şekilde her geçen gün hızla ilerlemekte ve yeni buluşlarla insanlığa hayati faydalar sunmaktadır. İnsan sağlığının sürekliliğini, insanların hastalanmadan yaşayabilmelerini mümkün kılacak araştırmalar yapmak ve yeni yöntemler geliştirmek tıp ilminin en önemli gayesidir.
Ülkemiz son yıllarda Sosyal Devlet İlkesinden hareketle, Vatandaşlarımızın kaliteli sağlık hizmeti alabilmeleri için tüm imkânlarını seferber ederek modern zamanın şartlarına uygun olarak dizayn edilmiş hastaneler, modern tıbbi cihazlar, nitelikli personel ve insan odaklı hizmet anlayışı ile birlikte sağlık hizmetlerini en üst seviyeye çıkarmak için büyük gayret sarf etmektedir.
Tüm bu duygu ve düşüncelerle sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkarılması için gece gündüz demeden vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden tam manasıyla yararlanabilmeleri adına var gücüyle çalışan doktorlarımız başta olmak üzere, tüm sağlık personelimizin 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, sağlık, mutluluk ve esenlikler dileriz.

    Dr. Çiğdem Olgun –Yılmaz ŞİMŞEK
        Niğde Valisi ve Eşi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder