23 Mart 2018 Cuma


Türk Zeytin ve Zeytinyağı İspanya’da Görücüye Çıktı


Türkiye’nin İspanya’ya zeytinyağı ihracatı 5 ayda yüzde 113’lük artışta 48 milyon dolara ulaştı
Son iki yıldır her ay ihracat artış rekorları kıran ve 2018 yılında 500 milyon dolar ihracat rakamı hedefleyen Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB), zeytinyağı ihracatımızda ABD’den sonra Türkiye’nin en büyük ihraç pazarı olan İspanya’da World Olive Oil Exhibition fuarına katılarak Türk zeytin ve zeytinyağının tanıtımını gerçekleştirdi.
İspanya’nın Madrid kentinde 21-22 Mart 2018 tarihleri arasında, bu sene 7.kez gerçekleştirilen World Olive Oil Exhibition Fuarı, her sene dünya zeytin ve zeytinyağı profesyonellerin buluşma noktası görevini görüyor.
Fuarda Türk zeytin ve zeytinyağlarının gördüğü ilgiden oldukça memnun kaldıklarını belirten EZZİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Emre Uygun, “Stadımız İspanya’nın farklı bölgelerinin yanı sıra, Fas, Tunus, Portekiz, İtalya, İran, Çin, ABD, Kanada, Azerbaycan vb. birçok ülkeden profesyonel ziyaretçilerin uğrak yeri oldu. Yalnızca 2 gün sürmesine rağmen, sektör ile ilgili gelişmelerin ve trendlerin paylaşıldığı konferanslar ve farklı ülkelerden çeşitli zeytinyağlarının tanıtıldığı zeytinyağı tadım seminerleri ile hem katılımcılar hem de ziyaretçiler için dolu dolu geçen bir fuar oldu” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder